Wethouder Meulensteen (l) en Terry de Groot (De Groot Bouwbedrijf)
Wethouder Meulensteen (l) en Terry de Groot (De Groot Bouwbedrijf) Foto: Joost Duppen

Wethouder hangt vlag uit bij nieuwe bedrijfsvestiging op Bemmer IV

Algemeen Gemeente

Tekst: Suzan Mulder
Foto: Joost Duppen

Beek en Donk - Wethouder Tonny Meulensteen hing woensdagochtend 2 april de vlag uit op de bouwlocatie van het nieuw te realiseren bedrijfspand van de Beek en Donkse onderneming De Groot Bouwbedrijf BV. Eigenaar Terry de Groot vestigt zich op bedrijventerrein Bemmer IV waar hij van de gemeente een kavel van 1600 m² kocht. In het najaar hoopt hij zijn bedrijf definitief te vestigen aan de Scherpenbeemd.

"De perspectieven op Bemmer IV zijn goed"
Het is al bijna drie jaar geleden dat het laatste nieuwe bedrijf zich vestigde op Bemmer IV. De wethouder toonde zich dan ook zeer verheugd dat De Groot Bouwbedrijf BV, dat de afgelopen jaren van timmerbedrijf uitgegroeid is tot allround bouwbedrijf en fors is gegroeid, gekozen heeft voor deze locatie en daarmee behouden blijft voor Laarbeek. "Het is knap dat Terry de Groot deze stap durft te nemen met de uitbreiding van zijn bedrijf. Vooral op dit moment waarop het in de bouw erg lastig is aan goed personeel te komen. De perspectieven voor verdere uitbreiding hier op Bemmer IV zijn goed. We zijn met diverse partijen in gesprek en een aantal bestaande bedrijven zijn bezig met uitbreiding." Ondanks de economisch mindere tijd weigerde de gemeente Laarbeek de afgelopen jaren een aantal bedrijven dat interesse had in vestiging op Bemmer IV. "We kiezen voor kwaliteit", legt de wethouder uit. "Het doel van de gemeente is niet alleen volume binnenhalen, maar juist het creëren van meer werkplekken en het behouden en binnenhalen van de maakindustrie waar Beek en Donk bekend om staat. Daarom gaan we bijvoorbeeld niet in zee met een bedrijf dat 2,5 hectare wil kopen voor de opslag van auto's. Onze visie wordt nu bewaarheid. Ik heb er vertrouwen in dat het hier binnenkort gonst van de activiteiten."

"Ik wilde naar een hoger level, maar wel binnen Laarbeek"
De Groot Bouwbedrijf BV is een bouwbedrijf dat is gespecialiseerd in de particuliere woningbouw. Terry de Groot verwacht zijn nieuwe onderkomen, dat voornamelijk dienst zal doen als opslaglocatie en kantoorruimte, dit najaar in gebruik te nemen. "Het liefst natuurlijk zo snel mogelijk", vertelt hij. "Ik heb nu nauwelijks opslagruimte. Dat is op dit moment niet erg, mijn materiaal ligt verspreid over de vijf projectlocaties waar we aan het bouwen zijn. We zijn in de afgelopen jaren zo hard gegroeid, dat het vanuit huis niet meer te doen is. Ik wilde mijn bedrijf naar een hoger level brengen, maar wel binnen de gemeente Laarbeek blijven. Toen kwam ik op Bemmer IV uit."

Afbeelding