't Anker
't Anker Foto: Mark Barten

Inwoners willen woningbouw op locatie 't Anker

Algemeen

Beek en Donk – Als het aan de inwoners van Laarbeek ligt dan prefereren zij woningbouw op de huidige locatie van Muziekcentrum 't Anker. Maar liefst 22% van de inwoners geeft hier de voorkeur aan blijkt uit TipLaarbeek.nl, een representatief burgerpanel van de gemeente Laarbeek. Een ander groot deel van de inwoners (19%) kiest voor een vestiging van supermarkt Jan Linders in combinatie met woningbouw.

Slechts 10% gaat voor de optie van een park en slechts 6% kiest ervoor om alleen een supermarkt op die locatie te bouwen. Argumenten waarom inwoners voor alleen woningbouw kiezen, zijn omdat 'een supermarkt extra overlast zou geven op die locatie met laden en lossen en parkeren van voldoende auto's en 'winkels op het plein bij elkaar zouden moeten zitten'. Inwoners die het wel zien zitten dat de supermarkt op de locatie van 't Anker komt (in combinatie met woningbouw), vinden dit, omdat 'het Heuvelplein dan een echt beleefplein kan worden' en 'het levert dan het meeste op voor de nieuwe locatie, woningen én supermarkt'.

Opties
Een onderzoeksbureau onderzoekt momenteel voor de gemeente welke optie het beste is voor de herbestemming van 't Anker. De vier opties zijn een alleen supermarkt, alleen woningen, een supermarkt met woningen en een park. De gemeenteraad voegde hier onlangs ook de optie aan toe om te onderzoeken of het mogelijk is 't Anker te renoveren. Inwoners die alle opties niet zien zitten, vinden dit veelal omdat zij vinden dat harmonie O&U, waar 't Anker van is, zelf verantwoordelijk is voor het ontstane probleem nu, omdat er te weinig onderhoud door hen gepleegd is aan het gebouw.