Running Team Laarbeek
Running Team Laarbeek Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Running Team Laarbeek klaar voor de Roparun

Algemeen

Lieshout - Tijdens de Pinksterdagen gaat Running Team Laarbeek voor de 12e keer beginnen aan de Roparun. Om 14.00 uur op zaterdagmiddag gaat het team van start in Hamburg voor het avontuur voor het leven. Als alles naar wens verloopt zal het team op 2e Pinksterdag om 16.36 uur arriveren in Rotterdam.

Al in september werd begonnen aan de voorbereidingen, allerlei acties werden georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Dit jaar was deelname aan de Gezondheidsrace van Laarbeek nieuw, de bijdrage voor het Running Team was een soort mini-roparun door Laarbeek op 20 oktober. 12 teams namen deel met ongeveer 75 deelnemers, die genoten hebben van dit experiment. In de maanden november en december werden er wafels gebakken bij tuincentrum De Biezen, opbrengst ruim €1.500,00. Verschillende keren werd er deelgenomen aan de vlooienmarkten in Aarle-Rixtel en in Lieshout waar voor ruim €2.700,00 oude spullen aan de man werden gebracht.

Op 5 april de pannenkoeken actie bij restaurant Pluk, wat het fantastische bedrag van €900,00 opleverde. Op 13 april werd het sponsordiner gehouden in de Brabantse Kluis met een geweldige opbrengst van €1.800,00. In de nacht van 4 en 5 mei werd het bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen en na een korte stop in alle kernen aangestoken bij het bevrijdingsmonument in Beek en Donk. Tevens was het een mooie training voor het team van bijna 100 kilometer. Op 17 mei was de Spinning-marathon bij Lifestylecentrum Laarbeek. Samen met de burgemeester en 29 andere enthousiastelingen hebben ze in 1 uur ruim €300,00 bij elkaar gespind. Door al deze acties, donaties en sponsoring is er een kleine €20.000,00 bij elkaar gesprokkeld, een prachtig bedrag voor hun doelstelling en wat misschien nog een beetje kan groeien door donaties in de komende dagen. Running Team Laarbeek is er enorm trots op dat ze dit prachtige bedrag weer bij elkaar hebben weten te brengen en mooie doelen via de Roparun hebben kunnen ondersteunen in de omgeving. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen, willen ze langs deze weg alvast enorm bedanken.

De eerste lopers en begeleiders vertrekken op zaterdagmorgen al om 5.30 uur met 2 kleine busjes vanaf het gemeentehuis naar Hamburg. De grote bus vertrekt om 9.00 uur, dus wie hen wil komen uitzwaaien dient vroeg op te staan, maar zij waarderen het wel heel erg. Via Omroep Kontakt kunt u dag en nacht de verrichtingen van het team volgen en doneren kan natuurlijk ook nog het hele weekend op www.runningteamlaarbeek.nl.