Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b2408d
Foto: Jan Jansen
FOTO'S + VIDEO Verkeer

Bernadetteschool winnaar project'Mei Autovrij'

Mariahout - De bekendmaking van de winnaar van het project 'Mei Autovrij' vond woensdagochtend 19 juni plaats. De Bernadetteschool uit Mariahout kwam uit de bus als winnaar. Uit handen van burgemeester Van der Meijden en de Jeugdgemeenteraad, die het project hebben gerealiseerd, kregen zij de prijs uitgereikt.

Doel
Het doel van 'Mei Autovrij' was om het autoverkeer bij de elf Laarbeekse basisscholen in mei terug te dringen. Het ging hierbij om het brengen en ophalen van kinderen bij de school. Dit project is bedacht door de Jeugdgemeenteraad (JGR) en werd ondersteund door Veilig Verkeer Nederland en BrabantsVeiligheidsLabel. Aan deze actie deden alle Laarbeekse basisscholen mee.

De actie
Samen met de Jeugdgemeenteraad hebben boa's in mei een meting gedaan bij de basisscholen. Automobilisten werden aangesproken en gevraagd om deel te nemen. De actie heeft een aantal doelen: bewegen is gezond; niet met auto is beter voor het milieu; de klachten over de vele auto's rondom school die voor verkeersonveiligheid zorgen, zullen afnemen.

De school die procentueel de minste auto's aan school had op het basis van het aantal leerlingen, won de 'mei-autovrij-trofee'. Deze werd woensdag 19 juni uitgereikt aan de winnaar, de Bernadetteschool uit Mariahout. Bij de Bernadetteschool werden t.o.v. het aantal kinderen slechts 5% auto's genoteerd.

Trofee-uitreiking
Nadat de burgervader vol trots over dit geslaagde project vertelde, was het tijd om de Bernadetteschool te belonen. Jeugdraadslid Kik mag de trofee overhandigen aan directeur Arjan Breijer van de winnende school en legt uit waarom zij die prijs verdienen. "Deze school heeft in mei en deels in juni de meeste kinderen te voet of te fiets naar school zien gaan, en het minste met de auto. De winnaar verdient natuurlijk een prijs en dat zijn jullie van de Bernadetteschool." Er volgt direct een gigantisch applaus van alle aanwezige leerlingen en leerkrachten. 

Heppie Respect
Na de uitreiking van de 'Mei Autovrij Trofee' is het woord aan jeugdburgemeester Elise en jeugdraadslid Janneke. Zij hebben het spel 'Heppie Respect' bedacht. Een complimentenspel voor in de klas met als kern respect en vertrouwen voor elkaar. De tieners willen graag dat kinderen meer complimenten aan elkaar gaan geven. De kick-off van dit spel is in Mariahout en komt op alle Laarbeekse basisscholen in de klas te liggen. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>