Afbeelding
Foto: gemeente Laarbeek

Pand Aarle-Rixtel gesloten na vondst harddrugs

Algemeen

Laarbeek - De politie Oost-Brabant vond op 10 mei van dit jaar in een woning aan de Brabantlaan in Aarle-Rixtel een grote hoeveelheid harddrugs.

Dit was reden voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand te sluiten voor een periode van vier maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Burgemeester Frank van der Meijden: "Het is aannemelijk dat dit pand deel uitmaakt van het drugscircuit. Een sluiting van vier maanden is nodig om herhaling van de overtreding te voorkomen en de relatie van het pand met her criminele milieu en de handel te verbreken. Het bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot."

Dit is het eerste pand dat in Laarbeek in 2019 wordt gesloten, in 2018 werden twee panden gesloten, in 2017 nog zeven panden.