Logo mooilaarbeek.nl
De stichting ViERBINDEN is gevestigd in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk   | Fotonummer: 23643b
De stichting ViERBINDEN is gevestigd in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk (Foto: Mark Barten)
Algemeen

Gemeente Laarbeek stopt subsidierelatie ViERBINDEN

Laarbeek - De gemeente Laarbeek gaat op zoek naar een partij die de activiteiten van ViERBINDEN gaat overnemen. Gevolg zal zijn dat de subsidierelatie met ViERBINDEN stopt. 

De gemeente Laarbeek laat weten: "Door alle inhoudelijke veranderingen die zich voordoen in het sociaal domein heeft de gemeente Laarbeek zich de vraag gesteld op welke wijze het welzijnswerk en het beheer van de gemeenschapshuizen in de toekomst het best geborgd zijn. Het gaat daarbij om de activiteiten die door ViERBINDEN worden uitgevoerd. Het college ziet dat er hard gewerkt wordt aan een leefbaar Laarbeek, maar dat de organisatie van ViERBINDEN door de schaalgrootte kwetsbaar is. Het college stelt vast dat het beter is de activiteiten van ViERBINDEN bij een grotere organisatie onder te brengen. Welke organisatie dat is, wordt nu, in nauwe samenwerking met het bestuur en de directie van ViERBINDEN onderzocht. Met gebruikers en betrokkenen zijn gesprekken georganiseerd over de behoeften die zíj hebben.

Het streven is dat de mensen van ViERBINDEN het werk kunnen blijven doen dat ze nu doen, maar dat zij worden ondergebracht bij een andere werkgever. Daarmee behouden we het goede, maar zorgen we voor meer robuustheid. De verwachting is dan ook dat de gevolgen voor de medewerkers en vrijwilligers die onder de vlag van ViERBINDEN de Laarbeekse samenleving ondersteunen, beperkt blijven en dat dit leidt tot meer robuustheid en meer kansen voor kwalitatieve ontwikkeling.

We verwachten in het najaar 2019 meer duidelijk te hebben over de nieuwe partij. We streven naar de overdracht van taken in januari 2020, waarbij de zorgvuldigheid in het proces voorop staat. Het college en het bestuur van ViERBINDEN vinden het belangrijk nu de nodige duidelijkheid te geven aan medewerkers, vrijwilligers en inwoners."

Het personeel, vrijwilligers en de samenwerkingspartners  van ViERBINDEN zijn inmiddels geïnformeerd. Lees er donderdag 18 juli meer over in DeMooiLaarbeekKrant.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>