Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b581ef
Evenementen

'Hans en Grietje' weet bezoekers te verrassen

Mariahout - Toneelvereniging Mariahout speelt het prachtige verhaal van Hans en Grietje in het Openluchttheater van Mariahout. Het verhaal is bekend, maar is dat wel zo? Worden Hans en Grietje achter gelaten omdat er niet genoeg eten is of zijn juist Hans en Grietje de reden dat er geen eten is?

In de versie van Toneelvereniging Mariahout zijn naast vader, moeder, Hans en Grietje en de heks ook tal van andere figuren aanwezig. Een twitterende vogel, een oma die wel heel vaak op bezoek komt, en wat doen die bomen daar? Er verschijnen zelfs poppen die het verhaal mee vertellen.

De kleding en de attributen en de kostuums zijn allen op elkaar afgestemd. Het maakt het geheel tot een prachtig plaatje, waar duidelijk vele uren werk in hebben gezeten. Maar het resultaat mag er zijn. Het is prachtig om te zien hoe de groep, die bestaat uit onervaren en ervaren spelers, zo samenspelen dat het spelplezier er vanaf spat. Daardoor zit er een mooi tempo in en verveel je je als bezoeker geen minuut. En dan zijn er nog liedjes die na de voorstelling in je hoofd blijven zitten. Je weet af en toe niet waar je moet kijken.

De gebroeders Grimm kunnen trots zijn dat het verhaal in tact is gebleven maar op geen enkele manier ouderwets of gedateerd aan doet. Dit is een compliment aan de toneelvereniging die opnieuw de lat voor zichzelf hoger heeft gelegd. Hans en Grietje is letterlijk een voorstelling voor jong en oud. En de uitdrukking 'mis het niet' is dan ook zeker op zijn plaats. Mis het niet!

Nog te zien op zaterdag 10 augustus om 19.00 uur en op donderdag 15 augustus om 14.30 uur in het openluchttheater van Mariahout. Zie ook: www.openluchttheatermariahout.nl en www.toneelverenigingmariahout.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>