Logo mooilaarbeek.nl
 Vlnr. Marloes van der Loo en Tom van den Heuvel (Aarle Onderneemt) en eigenaar van het spookhuis Steven Blom en zijn partner Ingrid van Heck    | Fotonummer: 7a70e2
Vlnr. Marloes van der Loo en Tom van den Heuvel (Aarle Onderneemt) en eigenaar van het spookhuis Steven Blom en zijn partner Ingrid van Heck (Foto: Daan Daniels)

Bijzondere Halloweentocht bij 'spookhuis' in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Vraag aan 100 willekeurige mensen in Aarle-Rixtel waar het 'Spookhuis' staat en 100 mensen zullen het huis aan de Beekseweg aanwijzen. Het statige pand, gelegen in een geweldige omgeving, heeft in Aarle-Rixtel een mythische status. Weinig mensen kennen de geschiedenis van het huis, nog minder mensen hebben waarschijnlijk ooit voet gezet op het 'landgoed'. Het is dan ook de ideale locatie om een Halloweentocht/feest te geven. En dat is wat er dan ook op donderdag 31 oktober gaat gebeuren.

'Spookhuiseigenaar' Steven Blom en zijn partner Ingrid van Heck en Aarle Onderneemt hebben de handen ineengeslagen om op de avond van Halloween een onvergetelijke tocht voor groot en klein te maken. Een tocht door Aarle-Rixtel waarna het 'Spookhuis' het eindpunt vormt van de route, maar eigenlijk begint het Halloweenfeest daar weer helemaal opnieuw. "Wij wonen in het spookhuis en houden van feesten. We wilden dit al eens organiseren en samen met Aarle Onderneemt gaan we er nu een eenmalig groots evenement van maken", vertelt Steven Blom.

Huize Stienendael
Blom is sinds 1977 eigenaar van het 'Spookhuis' en is in totaal dertig jaar bezig geweest om het helemaal te renoveren. Het huis zelf werd in 1905 gebouwd en draagt officieel de naam Huize Stienendael. In de buurt van de plek waar nu het huis staat zou vroeger een struikrover zich ophouden. Genaamd Stien Paapen, lid van de Ossche bende. De bouwer van het huis, Adrianus Smulders, noemde het huis in nagedachtenis aan Stien Paapen het nieuwe huis Stienendael. "De geest van Stien Paapen dwaalt rond tijdens de Halloweentocht en misschien loopt hij wel zelf mee." Tom van den Heuvel van Aarle Onderneemt heeft de plannen van Steven en Ingrid omarmt. Het enthousiasme van de twee werkt besmettelijk. "Ik vind het leuk om alles te bedenken. Van het verhaal tot aan de materialen tot aan de kleinste details. Het geheel is leuk", vertelt Ingrid. Zij en Steven hebben in een bijgebouw al een enorme verzameling materialen liggen. Wie op 31 oktober het terrein van Huize Stiendael oploopt zal oren en ogen tekort komen. "Wel allemaal kindvriendelijk. Heksen, spoken, spinnen en pompoenen."

Halloweentocht
De tocht zal starten op het Heuvelplein in Aarle-Rixtel en brengt de deelnemers langs zo'n 15 tot 20 ondernemers, waarbij bij enkelen zelfs een binnenlocatie helemaal in Halloweensfeer gemaakt wordt, voor de echte durfals. "Als Aarle Onderneemt willen we ons meer profileren. De drie kernwaarden zijn Leefbaarheid, Netwerken en Profilering. Toen we in contact kwamen met Steven en Ingrid wilden we er iets groots van maken, van en voor het hele dorp", zegt Marloes van der Loo.

Deelname aan de tocht kost 2,50 euro. "Een kleine prijs, maar dan hebben we een idee van hoeveel mensen er mee gaan lopen. De kaartjes zullen bij de winkeliers komen te liggen. Dit om mensen weer de winkels in te krijgen", legt Tom uit. Ondertussen gaan de voorbereidingen volop door. Ingrid loopt over van de ideeën om Huize en landgoed Stienendael helemaal om te toveren tot echt spookhuis, zoals heel Aarle-Rixtel het kent. Mensen die als figurant een (kleine) rol willen spelen zijn van harte welkom. Meer info: info@aarleonderneemt.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>