Programma Kinderboekenweek Bibliotheek De Lage Beemden

Algemeen

Laarbeek/Gemert - De Kinderboekenweek is van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober. Het thema is dit jaar 'Reis mee'. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert een aantal leuke activiteiten voor kinderen. Kom naar de Bibliotheek en reis mee in de Kinderboekenweek.

Familiemiddag
Bibliotheek Gemert en een gedeelte van het parkeerterrein zijn ingericht met diverse (bijzondere) voertuigen. Bij elk voertuig is de eigenaar of bestuurder aanwezig. Dus alles wat je altijd al had willen weten kun je op deze middag vragen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is een speurtocht uitgezet. Ze 'reizen' langs alle voertuigen en beantwoorden onderweg de vragen. De antwoorden vormen samen de oplossing van de speurtocht. De familiemiddag vindt plaats op woensdag 9 oktober van 14.00 tot 15.30 uur en is een happening voor de hele familie. Deelnemen aan de speurtocht kost 1 euro, inclusief goodiebag. Aanmelden kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

KennisFabriek Special: Op reis naar de maan
Het is alweer 47 jaar geleden dat men voor het laatst op de maan zijn geweest. In deze KennisFabriek blikken ze terug in de tijd en vooruit. Hoe ziet de maan er van dichtbij uit en waar komen die vele gaten vandaan? Heb je ooit het gezichtje op de maan gezien en hoelang doe je erover om naar de maan te gaan met verschillende vervoersmiddelen? Daarna wordt in een workshop stap voor stap de maan nagemaakt. Kinderen verwerken daarbij de informatie die zij net tijdens het kenniscollege hebben gehoord. Deze KennisFabriek vindt plaats op vrijdag 11 oktober van 16.00 tot 17.30 uur bij Jongerencentrum Cendra, De Duivenakker 72a Aarle-Rixtel en is bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder. Meedoen kost €5,00. Bibliotheekleden betalen €3,50. Kaartjes zijn alleen online te koop via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Meld je snel aan, want vol is vol.

Voorlezen met gastlezer
Voor de allerkleinsten wordt op woensdag 2 oktober om 15.30 uur voorgelezen in de Bibliotheken Beek en Donk, Gemert en Boekel. Speciaal voor de Kinderboekenweek wordt er voorgelezen door een 'bijzondere' gastlezer.