ASV '33 verliest van Stiphout Vooruit

Aarle-Rixtel - ASV'33 verloor zondag 29 september ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Stiphout Vooruit was met 3-2 te sterk voor de rood-witten uit Aarle-Rixtel.

In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Stiphout Vooruit had iets meer balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. De verdediging van ASV '33 stond goed en middenveld en voorhoede zetten goed druk op de bal, waardoor Stiphout Vooruit geen tijd kreeg om rustig rond te spelen. ASV '33 probeerde met snelle uitvallen gevaar te stichten, maar de eindpass was vaak te onnauwkeurig.

De eerste kans was, in de 25e minuut, voor Stiphout Vooruit. Na een mooie aanval over links werd de bal scherp voorgezet, maar de spits kwam een teenlengte tekort om af te kunnen ronden. Een minuut later de eerste kans voor ASV '33. Na een goede combinatie door het midden kwam de bal voor de voeten van Maarten Verbakel, die hoog over schoot. Na een half uur speelde Thomas Fritsen zich knap vrij op de rand van het zestienmeter gebied, maar zijn schot ging net naast. In de tegenaanval wist Stiphout Vooruit bijna de score te openen, maar een voorzet vanaf de linkerkant werd door de spits over geschoten. In de 33e minuut was het wel raak. Na slecht uitverdedigen door Stiphout Vooruit belandde de bal voor de voeten van Thomas Fritsen. Die knalde de bal van 20 meter afstand keihard in het dak van het doel: 0-1 voor ASV '33. Enkele minuten later was het al weer gelijk. Nu werd slecht uitverdedigen van ASV '33 afgestraft door Jorn Dekkers: 1-1. Vlak voor rust leek ASV 33 weer op voorsprong te komen. De inzet van Maarten Verbakel werd echter door de keeper, uit de hoek getikt.

In de tweede helft drong Stiphout Vooruit wat meer aan. Dit leverde al na tien minuten succes op. Kyle Koenraadt kreeg te veel ruimte van de verdediging van ASV '33. Zijn schot van zo'n 20 meter vloog hard in de kruising: 2-1. Hierna speelde het spel zich vooral op het middenveld af en wisten beide ploegen nog nauwelijks kansen te creëren.

Tien minuten voor tijd probeerde ASV '33 de gelijkmaker te forceren. Mees van Roij kwam in het veld en ging naast Pim van den Tillaart in de spits spelen. Achterin werd een-op-een gespeeld. Hierdoor kreeg Stiphout Vooruit wel meer ruimte voorin en dat resulteerde in de 86e minuut in de 3-1 voorsprong door een doelpunt van Max Tersteeg. Hierdoor leek de wedstrijd beslist, maar in blessuretijd werd Stijn Kersjes ten van gebracht in het strafschopgebied. De penalty werd hard ingeschoten door Thomas Fritsen: 3-2. Hoewel de scheidsrechter nog vijf minuten liet doorspelen slaagde ASV '33 er niet meer in om de gelijkmaker te forceren.

Het vertoonde spel en de twee doelpunten geven de spelers vertrouwen voor de komende wedstrijden. Komende zondag komt HVV Helmond op bezoek, de favoriet voor de titel.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel (66e min. Puck Koopmans), Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers (82e min. Mees van Roij); Robbert Mol (73e min. Erwin van Dijk), Pim Dubois, Thomas Fritsen; Stijn Kersjes, Pim van den Tillaart, Maarten Verbakel.