Op zoek naar een leuk cadeau? Geef een cadeaubon van Hét Grote Decemberboek!
Op zoek naar een leuk cadeau? Geef een cadeaubon van Hét Grote Decemberboek!

Lokaal kerstcadeau voor medewerkers Gemeente Laarbeek

Algemeen

Lokaal kerstcadeau voor medewerkers Gemeente Laarbeek

Laarbeek – Medewerkers van de gemeente Laarbeek ontvingen deze week Hét Grote Decemberboek met cadeaubonnen als kerstgeschenk. De gemeente koos hier bewust voor. "Wij mogen dit soort zaken lokaal aanbesteden en dat doen we dan ook graag. Zo zien onze medewerkers wat Laarbeek te bieden heeft en stimuleren we de lokale economie", aldus verantwoordelijk wethouder Greet Buter.

Ieder jaar polst de kerstwerkgroep wat de medewerkers van het gemeentehuis graag als kerstpakket zouden ontvangen. "Bijna iedereen kiest voor een cadeaubon", licht de werkgroep toe. "Elk jaar gaan wij op zoek naar een lokaal kerstpakket. Zo hebben we ook weleens een kerstmarkt gehouden. Het mooie aan Hét Grote Decemberboek is dat er 112 Laarbeekse ondernemers meedoen. Je hebt dus heel veel keuze."

Veel werknemers wonen buiten Laarbeek. "Toch zijn deze wel betrokken in onze gemeente", legt Buter uit. "Wij proberen zoveel mogelijk onze medewerkers te laten participeren in de gemeenschap, bijvoorbeeld met projecten. Zo krijgen zij een binding met Laarbeek. Hét Grote Decemberboek heeft ook een grote verbindende waarde." Buter is blij dat zij zelf kunnen kiezen wat zij als kerstpakket geven. "We horen regelmatig dat inwoners niet snappen waarom een bedrijf van buiten Laarbeek voor ons bezig is in de gemeente. Veel zaken lopen via een aanbesteding, waardoor we dit niet zelf kunnen bepalen. Het mooie aan dit kerstpakket is dat we dat hiermee wel kunnen en het daarom dan ook graag op deze manier doen."

De kerstwerkgroep geeft aan dat het kerstgeschenk positief ontvangen is. "De gedachte dat het een Laarbeeks product is, draagt hier positief aan bij. Het kan bij veel winkels ingeleverd worden. Je merkt de betrokkenheid van de medewerkers voor onze gemeente hierin."