Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Ainara Vandegard 'vrijwilliger van het jaar' bij BCL

Ainara Vandegard  | Fotonummer: cd9c2d
Ainara Vandegard

Lieshout - Ainara Vandegard is dit jaar door het bestuur van Badminton Club Lieshout gekozen tot 'Vrijwilliger van het jaar'. Als jeugdlid van de vereniging betekent ze al veel voor de club. Wekelijks begeleidt ze de jeugd op de woensdagse speelavonden en ook bij wedstrijden ondersteunt ze de allerjongste badmintonners. Ondanks haar jonge leeftijd draagt ze, als volleerd lid van de jeugdbegeleidingsgroep, haar steentje bij aan alle activiteiten die de jeugdbegeleiding voor de vereniging opzet.

Geen Kerstvakantie
Afgelopen week nog, was Ainara weer present. Terwijl de meeste badmintonners hun racket voor een winterstop hadden opgeborgen was Ainara, samen met de immer actieve Tim van Bommel, naar de Helmondse VEKA-sporthal getrokken om daar twee deelnemers aan het 'Oliebollentoernooi' van HBC Phoenix te begeleiden. Zonder dwang, zonder vraag, zonder aanzet; Ainara helpt de jeugd gewoon graag en trekt dus op een vrije vrijdag in de kerstvakantie, met de badmintonnende jeugd naar Helmond.

Vrijwilligers
Badminton Club Lieshout bestaat bij de gratie van vrijwilligers. In de vereniging zijn geen betaalde krachten actief, dus moet écht álles van vrijwilligers komen. Alles wat moet gebeuren om de vereniging draaiende te houden. Badminton Club Lieshout kiest er voor zo veel mogelijk vrijwilligers iets te laten doen binnen de vereniging: op die wijze hoeft niemand veel te doen, maar gebeurd er toch héél veel. Ook komen zo niet alle lasten op enkele schouders terecht maar wordt de last verdeeld waardoor hij makkelijker gedragen kan worden en ook groter kan worden, zonder meer te vragen van die vrijwilligers. Van het opzetten van de netten tot het uitzoeken en aankopen van de shuttles. Van het maken van een clubblad tot het regelen van de verenigingsfinanciën. En, van het regelen van clubshirts tot het regelen van de diverse competities. Het maakt niet uit hoe klein of groot de bijdrage is, alléén dankzij hun inzet bestaat Badminton Club Lieshout.

Jeugdgroep
Zo is er ook de jeugdgroep: ook die heeft vrijwilligers nodig. Na een behoorlijke dip is deze afdeling de laatste jaren weer fors gegroeid en dat is nadrukkelijk te danken aan die vrijwilligers die daarmee bezig zijn geweest. Voorop natuurlijk Tim van Bommel, die vanuit het bestuur hier veel last op zijn schouders neemt, maar ook de anderen die bij deze afdeling lasten op zich nemen, zijn van het grootste belang. Ainara is zo iemand, die ondanks haar jeugdige leeftijd (nét 17) nu al veel bij draagt. Ainara is nog niet zo lang lid van Badminton Club Lieshout. Maar, in de, exact, drie jaar die ze nu lid is heeft ze zich wél snel ontwikkeld. Van een goed meespelend jeugdlid, naar een volwaardig lid van de jeugdbegeleiding. In het begin nog enigszins beperkt, maar sinds Ainara een sport-opleiding volgt en de begeleiding ook haar stage is geworden, is ze steeds actiever bij de club geworden. Zo is Ainara nu, samen met trainster Isa Verkoeijen, voor het eerst sinds zeven jaar, weer bezig met de opzet van een jeugdkamp; iets dat het bestuur zéér waardeert. Om die redenen is Ainara dit jaar de meer dan terechte winnaar van de eretitel 'Vrijwilliger van het jaar'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>