Laarbeek Actief is in januari bezig geweest met het maken van beweegvideo's
Laarbeek Actief is in januari bezig geweest met het maken van beweegvideo's Foto: Mark Barten

Laarbeek Actief blijft aan de gang

Algemeen Sport

Laarbeek - Helaas kan er nog steeds geen begeleiding worden geboden bij de beweegtuinen in Laarbeek. De wekelijkse groepssessies liggen door de huidige coronamaatregelen nog steeds stil. Samen sporten en bewegen zit er dus nog niet in. Laarbeek Actief is wel benieuwd of er nog wordt gesport. Ze hebben niet stilgezeten en verschillende manieren bedacht om alles toch een beetje door te laten gaan. Laarbeek Actief sprak met mevrouw Gruyters, een van de vele deelnemers aan de beweeguurtjes van Laarbeek Actief.

"Ik sport zelf dagelijks", vertelt mevrouw Gruyters. "Voor ik uit bed stap begin ik met kleine oefeningen om de dag mee te beginnen." Daarnaast probeert ze elke dag minimaal 3 uur buiten te zijn. “Dan ga ik een stuk lopen of werk ik in de tuin." Bij de wandelingen van 10 kilometer loopt ze regelmatig vanuit Aarle-rixtel naar Lieshout om in de beweegtuin toch een beetje te sporten. Geregeld komt ze daar bekenden tegen die normaal gesproken mee sporten met Laarbeek Actief, maar die nu ook zelfstandig aan het sporten zijn. “Dan hebben we kort een gesprekje, wel op gepaste afstand", geeft mevrouw Gruyters aan. Als ze thuis wil sporten zet ze een muziekje aan en doet ze de warming-up die ze ook bij de beweegtuin doen. “Ik vind het prettig om op muziek te bewegen. Naast het bewegen ben ik gaan studeren. Ik ben aan het leren voor edelsteen therapeut."

Beweegvideo's
De sessies in de beweegtuinen kunnen momenteel niet doorgaan, maar dat betekent niet dat Laarbeek Actief niets meer kan en mag doen. In januari zijn er zes beweegvideo's opgenomen die je vanuit thuis mee kunt doen. Gewoon in de woonkamer voor de televisie. De filmpjes worden uitgezonden op Kontakt TV, maar zijn ook terug te vinden op YouTube, zodat je op ieder moment van de dag mee kunt doen! Zoek op YouTube onder de naam: 'Laarbeek in beweging'.

Wil je meer informatie over wat Laarbeek Actief nog meer doet in deze tijd? Kijk dan op www.laarbeekactief.nl.