Afbeelding
Foto: Heemkundekring 't Hof van Liessent

Historische herinneringen

Algemeen Historische Herinneringen

Deze foto komt uit het archief van Heemkundekring ‘t Hof van Liessent uit Lieshout. Een foto met daarop een groep jmannen en vrouwen. Wie weet er meer over de personen op deze foto? Herkent u wie op de foto staan of ter gelegenheid waarvan deze foto is genomen? Graag horen we dit van u. Mail naar redactie@mooilaarbeek.nl

Vorige week - Een foto van Heemkundekring de Lange Vonder van een kinderoptocht in de jaren 70 bij de verhuizing van het gemeentehuis. Pieter Jaspers herkende zijn vader en moeder. “De man links in beeld is mijn vader Piet Jaspers en de vrouw rechts naast hem is mijn moeder Mia Jaspers - van Leuken.” Dimphie Sterken herkende ook iemand: “Die mevrouw tussen de kinderen op de voorgrond is Annemie Wagelmans.”

Ellen ter Woerds herkende zichzelf: “Wat leuk. Ik zie de foto van de lampionnenoptocht en meen mezelf te herkennen, het tweede meisje van rechts, op de voorgrond. Ik denk met mijn vriendinnetje Milou van Teeffelen uit de Kievitstraat, die langer was dan ik en op de foto naast me loopt. We zaten toen op De Raagten. Om heel eerlijk te zijn, heb ik niet veel herinneringen aan de lampionnenoptocht, maar gezien mijn opgetogen gezicht, vond ik het heel leuk. Wij woonden in de Waterhoenlaan. De bouw van het ‘nieuwe’ gemeentehuis kan ik me nog goed herinneren. Ons huis op de hoek aan de Waterhoenlaan was als eerste gebouwd op het terrein; er waren nog geen andere huizen en ook nog geen medisch centrum. We konden ‘ver weg richting Beek’ kijken. Ik weet nog dat we een keertje bij het wakker worden ‘s ochtends uit het raam keken en een circustent op het terrein zagen, met dieren die aan het grazen waren. Heel spannend natuurlijk, dat vonden mijn zus Ingrid en broertjes Frank en Paul ook.”

Verhuizing gemeentehuis