Afbeelding
Foto: Heemkundekring Barthold van Heessel

Historische herinneringen

Algemeen Historische Herinneringen

Deze foto komt uit het archief van Heemkundekring Barthold van Heessel uit Aarle-Rixtel. Een foto van de dames-senioren van Gymvereniging Cialfo, allemaal  in carnavaleske uitdossing. Herkent u de personen op deze foto? Graag horen we dit van u. Mail uw reactie naar redactie@mooilaarbeek.nl.

Vorige week:

Een foto uit het archief van Heemkundekring ‘t Hof van Liessent. Voor Ad van den Hurk was dit een bekende foto: “Dit is een foto van de families Huijbers en Meijers ter gelegenheid van de ‘professie’ van Johanna Meijers in ca 1954 -1956, zij werd toen officieel zuster Joseph Marie Meijers. Op de foto staat één nog in leven zijnde persoon, mijn moeder Sisca van den Hurk Meijers knielend in het midden op de foto. Op het moment van de foto was zij 19 jaar De foto is genomen bij het klooster in Wijbosch.”  Op de foto staan: Staand van links naar rechts: Jan Vogels, Hannes Huijbers (zijn dochter is Agnes Rooijakkers Huijbers / schoonzoon is Jan Rooijakkers uit Mariahout), Dora Vereijken Meijers, Zuster Ceciliana Huijbers (zus van Anna Huijbers; 4 zussen van oma Anna Huijbers zijn zuster geworden), Piet Meijers (mijn oom, broer van Sisca), Anna Meijers Huijbers (mijn Oma en moeder van Sisca), Antonia Vogels Huijbers, Bernard Huijbers, Johanna Meijers / Zuster Joseph Marie Meijers (mijn tante Zuster, zus van Sisca), Pero Meijers (woonde in Lieshout naast de Koekoek), Hanneke Huijbers van den Bogaart, Zuster Antoninia Huijbers (zus van Anna Huijbers), Jan Meijers (vader van Piet en Martien Meijers uit de Dorpsstraat in Lieshout), Adrianus Meijers (mijn opa en vader van Sisca), Dora Meijers Beks, Zuster Clementia Huijbers (zus van Anna Huijbers). Knielend van links naar rechts: Anna Meijers van Tilborg (mijn tante), Toon Meijers (mijn oom, broer van Sisca), Sisca van den Hurk Meijers (mijn moeder), Marinus Meijers (mijn oom, broer van Sisca), Drika Meijers Dekkers (vrouw van Pero, woonde in Lieshout naast de Koekoek).

De familie Huijbers komt van de Broekdijk in Gerwen. De familie Meijers komt van de Boerderij tegenover Merkelbach aan de Dorpsstraat in Lieshout. De ouders van Sisca (mijn opa en oma) Adrianus Meijers en Anna Meijers Huibers zijn na hun trouwen gaan wonen op de boerderij in Gerwen. Hun kinderen: Johanna Meijers / Zuster Joseph Marie Meijers, Toon Meijers (getrouwd met Anna van Tilborg en zij hebben de boerderij in Gerwen overgenomen), Piet Meijers, Marinus Meijers, Sisca Meijers (getrouwd met Toon van den Hurk uit Son). Zij hebben na hun trouwen een boerderij gehad op Aanschot in Son en zijn in 1982 in Lieshout komen wonen op de boerderij aan de Sonseweg. Daar boert nu zoon Frans van den Hurk (mijn broertje).”

Afbeelding