Afbeelding

Muzikale bleef de regen voor

Algemeen

Beek en Donk - Een pluim op de hoed van Stichting MuziektuinPodium voor de puike organisatie. Muzikale mocht als tweede orkest haar programma uitvoeren en deed dat met verve.

Dirigent Hubert Geurts voorspelde al een gave uitvoering en met de ‘Glenn Miller Medley’ daagde hij het orkest uit. Met enkele zwakke momenten bracht het orkest dit lastige stuk tot een goed einde; met de energieke presentatie van ‘Bohemian Rhapsodie’ zat elke muzikant op het puntje van zijn stoel. Zagen ze het goed: vloeiden er tranen tijdens ‘Don’t Cry For Me Argentina’? Bij ‘La Vita è Bella’ smolten diverse harten; twee alt-sax-solisten bezorgden vele toehoorders een brok in de keel met de deels tweestemmige melodie van ‘You Raise Me Up’.

Muzikale voelt zich rijk met baritonspelers-van-formaat: in ‘My Way’ zongen zij de toehoorders tegemoet. Nog net op het nippertje kon Lady-speaker Lucy van Gerwen het laatste vlotte nummer ‘Böhmischer Traum’ aankondigen. Met plezier maakte Muzikale plaats voor de jeugdige muzikanten van O&U.