Afbeelding
Foto:

ODE op Carat

Algemeen

Laarbeek/Helmond - Het was mooi weer, maar wel wat frisjes ‘s morgens op Hemelvaartsdag tijdens het optreden van OverdagEnsemble Laarbeek (ODE) op het Caratpaviljoen te Helmond. De instrumenten waren te koud om ze goed gestemd te krijgen, maar het in het begin wat schraal zonnetje en de prachtige omgeving van het Warandepark met de mooie muziekkiosk met zijn uitstekende akoestiek vergoedde veel.

Aanvankelijk leek het erop dat er niet veel publiek zou komen, maar allengs groeide de publieke belangstelling zienderogen. Hoe het komt is hen een raadsel, maar sommige mensen spreken ODE uit als Odé, zo ook het bestuurslid van de stichting Caratconcerten, toen hij hen iets voor twaalven aankondigde. Hij bleef daarin volharden ondanks het feit dat hij van spreekstalmeester Joep van Dijk gehoord moet hebben hoe je Ode uitspreekt.

Exact om 12.00 uur startte ODE onder leiding van dirigent Hubert Geurts met het programma, met de frisse dixielandachtige mars Flashlights, een mooie binnenkomer. Daarna werkten ze het programma gestaag af, waarbij Joep van Dijk korte uitleg over de muziekstukken gaf. Gezien het applaus van het publiek menen ze te mogen zeggen dat de muziek in de smaak viel. Vooral het optreden van soloklarinettisten Henk en Piet bij Bella Ciao kreeg de handen op elkaar. Alles bij elkaar kunnen ze terugzien op een zeer geslaagd optreden.