Afbeelding

Nieuwsapps MooiLaarbeek en Gemerts Nieuwsblad volop gedownload

Algemeen

Laarbeek/Gemert-Bakel - Altijd en overal het nieuws van dichtbij bij de hand. De gratis nieuwsapp van MooiLaarbeek is sinds begin dit jaar te downloaden. Dinsdag 1 augustus werd de GemertsNieuwsblad-app gelanceerd, van partner Gemert Media. Deze nieuwsapp is vanaf nu ook te downloaden in de Apple Store (iOS) en Google Play Store (Android) Daarmee zetten GoedeMorgen Media (uitgever van DeMooiLaarbeekKrant) en Gemert Media (uitgever van het Gemerts Nieuwsblad) een belangrijke stap om de lokale nieuwsvoorziening nog sterker te verankeren in de lokale gemeenschap.

“Het Gemerts Nieuwsblad blijft in beweging”, vertelt Marcel Bosmans (Gemert Media). “Naast een krant, nieuwssite en social-mediakanalen hebben we nu ook een eigen nieuwsapp. Zo kunnen we huis-aan-huis en 24/24 wereldwijd inwoners gratis van nieuws en actuele informatie uit Gemert-Bakel en Boekel voorzien. Het Gemerts Nieuwsblad is al van oudsher het meest gelezen en meest bekeken lokale nieuwsmedium in de gemeente Gemert-Bakel. Vanaf deze zomer is het nieuws van dichtbij helemaal niet meer te missen. Het effectieve bereik is dus optimaal.” 

Online bezoeken op de lokale nieuwssites nemen toe en daar zal een app volgens Rob Vlemmings (Gemert Media) enorm aan gaan bijdragen. “De eerste ervaringen van onze partnertitel DeMooiLaarbeekKrant met een eigen nieuwsapp bevestigen dat. Veel landelijke en regionale nieuwsmedia hebben al nieuwsapps in de markt gezet. Toch zijn er nog maar weinig lokale mediaondernemers in ons land die een app lanceerden. Gemerts Nieuwsblad en DeMooiLaarbeekKrant doen dat wel, omdat de toekomst vandaag begint. Wil je op de vraag blijven sturen, dan moet je nu instappen. We richten ons daarom gezamenlijk op drie pijlers: papier, website en app. Ook voor ondernemers komen er dus nog meer opties om sterk in beeld te komen. Bij de nieuwsapp van MooiLaarbeek wordt daar al volop gebruik van gemaakt.”

Naast de nieuwsapps blijven de websites (www.mooilaarbeek.nl en www.gemertsnieuwsblad.nl) gewoon bestaan, gekoppeld aan social mediakanalen, zo legt Mark Barten (GoedeMorgen Media) uit. “De lancering van beide nieuwsapps verloopt succesvol. De MooiLaarbeek-app is dit jaar al 4.000 keer gedownload. Ook bij het Gemerts Nieuwsblad zien we al binnen enkele dagen bijna 1.000 downloads.” 

De app biedt extra’s zoals pushmeldingen van nieuwsberichten, gecategoriseerde items, nieuwe manieren van adverteren voor ondernemers en nog veel meer. Inwoners die de app(s) al gedownload hebben zijn direct op de hoogte van al het laatste nieuws. Een 112-melding, nieuw bouwplan of gewoon een mooi verhaal, met de app mis je via een pushmelding niets en heb je alles overzichtelijk bij de hand. Om direct op de hoogte te zijn van het laatste nieuws dien je wel de pushnotificaties aan te zetten in de nieuwsapp. Dit kan door in de app te klikken op het persoontje rechtsboven. Je verschijnt in een nieuw scherm en kan dan klikken op ‘Push notificaties staat aan’. Zorg ervoor dat dit bolletje groen is, zodat jij als eerste op de hoogte bent van al het laatste lokale nieuws.

Winactie concert Ilse de Lange
De nieuwsapp(s) nog niet gedownload?! Zoek op ‘MooiLaarbeek’ en/of ‘Gemerts Nieuwsblad’ in de Google Play Store (Android) of App Store (iOS) en download de nieuwsapp(s). Wie de app download maakt later deze maand ook nog eens kans op kaarten voor het (uitverkochte!) concert van Ilse de Lange in Openluchttheater Mariahout (vrijdag 25 augustus).

Heb je vragen over de GemertsNieuwsblad-app? Mail dan naar info@gemertmedia.nl of bel 0492-371111. Voor vragen over de MooiLaarbeek-app kun je mailen naar info@goedemorgenmedia.nl of bellen naar 0492-832182.