De verbouwing is in volle gang
De verbouwing is in volle gang Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Kijkje nemen in de Leonarduskerk

Bouwen & Wonen

Beek en Donk - De verbouwingswerkzaamheden aan de Leonarduskerk zijn in volle gang. Dat zal de inwoners van Beek en Donk niet zijn ontgaan. Het prominente Rijksmonument (R.K. Kerk) uit 1898 aan de Kapelstraat werd al die jaren door de Sint Leonardusparochie gebruikt, maar staat sinds 2013 leeg. 

Momenteel wordt de voormalige kerk getransformeerd door RE-USE Properties en VBW Realisaties naar 21 zorgwoningen. Deze zijn bestemd voor ouderen met een hogere zorgvraag en daarmee krijgt de Leonarduskerk een passende nieuwe functie. Naar verwachting wordt de transformatie van het kerkgebouw medio oktober 2023 afgerond. 

Voor wie nieuwsgierig is naar de plannen en vorderingen van de verbouwing, is het mogelijk het transformatieproces te volgen gedurende de bouwwerkzaamheden. Hiervoor worden een aantal inloopmiddagen georganiseerd, waarvan de eerste inloopmiddag gepland is op vrijdag 23 december van 15.00 tot 16.30 uur.

Tijdens de inloop is er gelegenheid een rondje te maken door de kerk en om de plannen te bekijken. Ook zal de nieuwe huurder van het woonzorgconcept, ‘Het andere wonen’, aanwezig zijn. Wellicht zijn er mooie verhalen, foto’s en herinneringen met elkaar te delen! De voorlopige planning is dat er ook nog inloopmiddagen georganiseerd worden op 31 maart en 21 juli 2023. Meer informatie is te vinden op www.re-useproperties.nl.

Video: Martien van de Vossenberg