Afbeelding

Theatermaker Rob Scheepers vermaakt OLTM met programma 'Schroot'

Cultuur

Mariahout – Openluchttheater Mariahout was vrijdag het decor van Rob Scheepers' theatertour 'Schroot'. In zijn eerste solovoorstelling beschrijft de artiest zijn worsteling met de vooruitgang middels hilarische en herkenbare verhalen.

Dagelijks leven
Na tien jaar tonpraten en twee nieuwjaarsconferences neemt Rob het publiek mee in zijn levensverhaal. Rode draad is een reis naar Tsjechië die hij in 1992 met zes vrienden maakte. Ze spreken af om dit na 25 jaar te herhalen. Eenmaal volwassen lijkt de reis op een mislukking uit te draaien. De wereld is veranderd. Aan Lieshoutse Bas van vijftien wordt de situatie in 1992 uitgelegd; Fotorolletjes, cassettebandjes, populaire artiesten en bijzondere gebruiken. Rob Scheepers is een meester om het publiek bij zijn show te betrekken. "90% van mijn verhaal is echt gebeurd", vertelt Rob na afloop in de kleedkamer, "aangedikt natuurlijk, maar het is bijna allemaal dagelijkse praktijk."

Hoe de voorstelling verder verliep en wat Rob het publiek nog meer te vertellen had, leest u aanstaande donderdag in De MooiLaarbeekKrant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding