Afbeelding
Foto:

Motorcrossers bekeurd in bossen Mariahout: 2.500 euro aan boetes opgelegd

Dier & Natuur

Laarbeek - In de bosgebieden van Mariahout is zaterdag 24 februari een controle gehouden op het tegengaan van offroad motorrijders. Onder regie van het Motorcross Expert Team zijn er aan het einde van de middag drie bestuurders staande gehouden voor het rijden met een motorvoertuig in de voor motorvoertuigen afgesloten bosgebieden. Niet alle bestuurder stopten direct na het gegeven stopteken. Door het optreden van dit specialistisch team zijn deze drie bestuurders toch staande gehouden, zonder dat deze weg konden komen.

Het Motorcross Expert Team is een samenwerkingsverband tussen groene Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) van verschillende deelnemende partijen onder leiding van de politie. De aanwezige groene Boa’s waren onder andere van de gemeente Best, Oirschot, Laarbeek, Stichting Brabantslandschap en van Samen Sterk in Brabant (SSiB).

Tijdens de controle zijn er meerdere boetes uitgeschreven voor onder ander overtredingen van de Wegenverkeerswet. Daarnaast wordt er een dossier ingezonden naar het openbaar ministerie. In totaal wordt er voor ongeveer €2500,- aan geldboetes opgelegd aan de bestuurders van deze drie motorvoertuigen. De gemeente Laarbeek start daar bovenop de procedure om aan de bestuurders een dwangsom op te leggen.

Het doel van de actie is om het illegaal rijden met offroad motoren te ontmoedigen om zo de overlast bij bezoekers van de natuur te beperken. Offroad motoren in de natuurgebieden zorgen voor vernieling van wandel- en fietspaden en verstoring van aanwezige fauna. Met name in het broedseizoen wordt de aanwezige fauna in de natuur verstoord door het harde geluid en de snelheid waarmee de motoren door de natuur rijden. Bezoekers kunnen overlast melden bij gemeente Laarbeek of via 0900-9965432.