Afbeelding

Gezondheidscheck voor de bewegers van de beweegtuin in Lieshout

Medisch & Gezondheid

Lieshout - Laarbeek Actief heeft in samenwerking met de fysio Zorgboog in Balans op vrijdag 28 januari en vrijdag 4 maart bij het Franciscushof een gezondheidscheck neergezet voor de deelnemers van de beweegtuin in Lieshout. 

Hierbij hebben ze verschillende testjes uitgevoerd die op basis van kracht, lenigheid, conditie etc. getest worden. Daaruit kunnen ze kijken naar hoe de leefstijl is van de deelnemer en wat er daarin nog verbeterd kan worden. De deelnemers hebben zichzelf kunnen inschrijven om deel te nemen aan de gezondheidscheck. Hierop volgt een lessenreeks of tips/ tops hoe je kan werken aan een gezonde leefstijl. 

Wil jij nou ook een gezondheidscheck afnemen? De werkgroep Gezondheidsvoorlichting organiseert i.s.m. KBO Lieshout, KBO Brabant, LEV-groep en Vitaal Laarbeek een Vitaliteitsdag. Tijdens speciale ‘vitaliteitsdagen’ kunnen senioren (vanaf 50 jaar) in het Dorpshuis hun vitaliteit laten checken door eigen opgeleide vrijwilligers van KBO-Brabant en door zorgprofessionals in opleiding van studenten van ROC’s en Hogescholen. Gemeten worden onder meer fysieke fitheid, bloeddruk, balans en stabiliteit, eetgewoonten, zicht en gehoor. Naast het meten van deze concrete waarden vindt er ook een goed gesprek plaats. Hoe staat het met de nachtrust, voeding, eetlust, beweging, sociale netwerk? Samen met de vrijwilliger bekijkt een deelnemer op welk van deze levensterreinen hij zijn leefstijl nog kan verbeteren.

Als corona het toelaat vindt dit plaats bij KBO Lieshout op donderdag 10 maart. Om alles goed te laten verlopen is het nodig om hiervoor in te schrijven. Dat kan door te mailen naar marianneswinkels@hotmail.com, tot en met uiterlijk 15 februari. Er wordt een planning gemaakt en u krijgt bericht over het tijdstip waarop u verwacht wordt.