Het Dorpshuis van Lieshout
Het Dorpshuis van Lieshout Foto: Mark Barten

Vitaliteitsdag in Lieshout; Gratis APK voor leden en niet-leden KBO-Lieshout

Medisch & Gezondheid

Lieshout - De werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout organiseert in samenwerking met KBO Lieshout, KBO Brabant, LEV-groep, Laarbeek sportief, arts en fysiotherapeut een Vitaliteitsdag. Tijdens speciale ‘vitaliteitsdagen’ kunnen senioren (vanaf 50 jaar) in het Dorpshuis hun vitaliteit laten checken door zorgprofessionals, eigen opgeleide vrijwilligers van KBO-Brabant en studenten van ROC’s en Hogescholen. Als corona het toelaat vindt dit plaats bij KBO Lieshout op donderdag 10 maart. 

Ze willen hiermee senioren meer inzicht geven in hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl.  Gemeten worden onder meer fysieke fitheid, bloeddruk, balans en stabiliteit, eetgewoonten, zicht en gehoor. Er vindt een gesprek plaats over hoe het staat met de nachtrust, voeding, eetlust, beweging, sociale netwerk. Er wordt gekeken op welk van deze levensterreinen de leefstijl verbeterd kan worden. Hierbij wordt uitgegaan van de kennis uit de zogenoemde Blauwe Zones, een vijftal gebieden in de wereld waar mensen langer en gezonder leven door hun manier van eten, drinken, bewegen, ontspannen, geloven, zingeven, netwerken en leven in de nabijheid van familie en geliefden. Kortom, een unieke en gratis kans om tips te krijgen om je leven te beteren.

Om alles goed te laten verlopen is het nodig om hiervoor in te schrijven. Dat kan schriftelijk door de volgende gegevens uiterlijk 15 februari in te leveren bij Marianne Swinkels, Ribbiusstraat 1 in Lieshout: naam/(e)mailadres/ telefoonnummer/leeftijd/ja-nee lid KBO/beschikbaar voor en/of namiddag. Er wordt een planning gemaakt en u krijgt bericht over het tijdstip waarop u verwacht wordt. Het gaat alleen door als corona het toelaat.