Afbeelding

Feestmiddag Vereniging

NULL

Feestmiddag Vereniging ‘De Laarbeekse Veteranen’


Beek en Donk - Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van ‘De Laarbeekse veteranen’ werd er op dinsdag 11 juni een feestmiddag in zaal ‘De Zwaan’ gehouden.

Willy van de Laar uit Beek en Donk was marinier in Nederlands Nieuw-Guinea in 1956 en 1957, Jan Verkuijlen was van het 41e bataljon stoottroepen en Theo Spierings was kok in het leger. Allemaal hebben ze één ding gemeen. Ze vochten voor het vaderland in Nieuw-Guinea, Indië, Bosnië, Irak of Libanon.

Piet van Kessel, bijna 95 jaar oud en nog ‘goed bij de pinken’ was er vandaag niet bij. Hij was de enige van de vereniging van veteranen die de Tweede Wereldoorlog nog had meegemaakt als Nederlands soldaat. De al vermelde Theo Spierings was samen met slager Van Haaren de oprichter van de groep. Ze hadden tot doel de mensen een gezellige avond te bezorgen en ervoor te zorgen, dat gelijkgestemden een klankbord vonden. Vaak zitten mensen met een oorlogsverleden met onverwerkte trauma’s. Ze kunnen onder andere worden geholpen door militairen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Lees donderdag meer in De MooiLaarbeekKrant. Klik hier voor foto's.