ASV'33 degradeert naar 5e klasse

NULL

Aarle-Rixtel - Een gelijkspel uit bij BEVO uit Beringen was niet genoeg om volgend seizoen wederom uit te mogen komen in de 4e klasse. ASV’33 moest deze middag winnen om nog enigszins uitzicht te behouden op handhaving. ASV’33 begon slecht aan de wedstrijd en na 2 minuten kregen de Aarle-Rixtelnaren al een tegenslag te verwerken nadat BEVO op 1-0 kwam.

Het was een koud kunstje voor Sjors van Horen om de bal uit een vrije schop net buiten de 16, langs de muur in het Aarlese doel te schieten. Enkele minuten later stelde Thomas Fritsen weer orde op zaken en knalde hij vanaf 20 meter de bal snoeihard tegen de touwen van het Beringse doel 1-1. ASV’33 was in deze fase van de wedstrijd de betere partij, en kwam meerdere malen gevaarlijk voor het BEVO doel. In de 20e minuut werd jammer genoeg een duidelijke strafschop onthouden. Nick Hendriks werd onreglementair tegen de grasmat gewerkt, maar helaas voor de rood-witten zag de scheidsrechter dit anders. Een paar minuten later nam BEVO opnieuw een voorsprong. Een heel ongelukkige kopbal terug op de eigen doelman verdween buiten bereik van de doelman in het eigen doel. ASV’33 probeerde de bakens wederom te verzetten en iets voor rust trok ASV’33 de stand weer gelijk. Thomas Fritsen wist een goede voorzet van Rene de Vries op waarde te schatten en zette daarmee zijn 2e treffer van deze middag op het scorebord. Een minuut voor het rustsignaal kwamen de Aarlenaren zelfs op voorsprong. Wederom werd Nick Hendriks in het strafschopgebied van BEVO ten val gebracht en dit keer wees de scheidsrechter wél naar de stip. Rene de vries voltrok het vonnis en ASV'33 kon met een verdiende 2-3 voorsprong gaan rusten.

Na de rust een heel nerveus spelend ASV’33, waardoor BEVO diverse kansen kreeg om de stand weer gelijk te trekken. Toch had ASV’33 een fase waarin ze de voorsprong van 2-3 uit hadden kunnen bouwen, maar de kansen die ze kregen waren deze middag niet aan de rood-witten besteed. Halverwege de 2e helft kwam BEVO weer op gelijke hoogte. Uit een vrije schop kon Rob Minten van BEVO ongehinderd inkoppen. ASV’33 probeerde nog om tot winst te komen maar enig geluk ontbrak, BEVO had aan een gelijkspel genoeg voor nog een jaartje 4e klasse en door de resultaten van Mifano en Liessel, die beiden hun wedstrijden wisten te winnen, was het doek voor ASV’33 gevallen. Alles is er aan gedaan om klassebehoud te bewerkstelligen, maar het mocht niet zo zijn. Volgend seizoen zal ASV’33 daarom zijn opwachting mogen maken in de 5e klasse, en zal er alles aan gedaan worden om te proberen zo snel mogelijk terug te keren in de vertrouwde 4e klasse.

Opstelling ASV’33; Roy Verbakel, Robbert Mol, Ruud de Brouwer(60e Kai Vervoort), Peter Raymakers(65e Floris Boon), Sander vd Waarsenburg, Teun v Asten (46e Thomas Neaum), Dennis Verbakel, Thomas Fritsen, Nick Hendriks, Rene de vries, Thijs v Uden.