Afbeelding

Meneer Wim leest voor

NULL

Meneer Wim leest voor



Aarle-Rixtel - Voor de opening van de Kinderboekenweek 2014 was er bij Basisschool de Heindert in Aarle-Rixtel een zeer bijzondere gast. Wim Klaassen, oftewel Meneer Wim, de kersverse bestuurder van Eenbes Basisonderwijs, kwam de ochtend doorbrengen op de Heindert. Het bleef echter niet bij een simpel bezoek, Meneer Wim kwam ook vol enthousiasme voorlezen aan de kinderen.


De ochtend begon in de grote centrale hal van het schoolgebouw, waar alle leerlingen op stoeltjes voor een podium zich zaten te verheugen op wat er komen ging. Het thema van de Kinderboekenweek 2014 is ‘feest’ en de feeststemming zat er al snel in bij het spelen van het liedje ‘Feest!’ Terwijl een aantal kleuters op het podium het bijbehorende dansje voor deden, kwamen de rest van de leerlingen ook in actie en dansten vrolijk mee. Vervolgens werd er een komisch stukje uitgevoerd door twee van de leerkrachten waarin de feestelijke kant van het lezen naar voren kwam. Eén van de leerkrachten had een tas vol boeken bij zich en deze werden uitgedeeld aan de verschillende groepen. Het leesvoer, waaronder boeken van Dolfje Weerwolfje en Mees Kees, werd enthousiast ontvangen door de leerlingen.

Toen het weer rustig werd in de hal, betrad Wim Klaassen het podium en stelde zich voor aan de kinderen. Hij sprak even over de aankomende Dierendag en een aantal leerlingen vertelde spontaan over hun eigen huisdieren. Eenmaal vergezeld door een paar kinderen op het podium, begon Meneer Wim voor te lezen uit het boek ‘Dag Vos, dag Haas’. Met een warme stem en een mimiek die de aandacht van de kinderen volledig vasthield, werd een tweetal verhalen uit het boek voorgelezen.

Na deze mooie start van de dag en een prachtige opening van de Kinderboekenweek, konden de kinderen terug de leslokalen in. Met de leuke nieuwe boeken zal het de komende tijd echt feest zijn.

Foto: Meneer Wim leest voor aan de kinderen van De Heindert