Afbeelding

Chatten en spelen tijden JOTA JOTI weekend scouting

NULL

Chatten en spelen tijden JOTA JOTI weekend scouting



Aarle-Rixtel – In de regio hebben diverse Scoutinggroepen, afgelopen weekend, meegedaan aan het JOTA JOTI weekend. In dit weekend zoeken duizenden scouts over de hele wereld contact met elkaar, dit doen ze via een radiozender of het internet.

Ook scouting Aarle-Rixtel was actief in dit weekend, niet alleen met eigen leden maar ook met veel bezoekers van buitenaf. Zo was op de zaterdagmiddag een zéér druk bezocht activiteitencircuit. Tijdens deze middag konden er op verschillende plaatsen codes verzameld worden. Deze codes konden worden verzameld door te speuren of door een van de vele activiteiten te doen. Je kon onder andere een code verdienen bij de zendamateurs, zij communiceerden via de ether met scouts in Europa, waaruit een aantal zeer leuke gesprekken volgden. Als je nog niet genoeg gepraat had, kon je het gesprek voortzetten via een speciaal Scouting chatprogramma. Naast het communiceren met deze communicatiemiddelen kon er nog veel meer gedaan worden. Je kon in een donkere ruimte ongezien naar de overkant komen door laserdraden te ontwijken. In een vliegtuigsimulator stappen en een spannende vlucht maken door het Oostenrijkse Wenen. Spellen spelen op een reusachtig touchscreen of via handgebaren. Naast deze kleine opsomming waren er nog veel meer leuke activiteiten: bij scouting wordt je echt uitgedaagd!

Als je meer wilt weten over de Scouting, kom een keer langs op een van de groepsavonden, of bekijk meer informatie en foto’s op Facebook.

Foto: JOTA JOTI weekend