Afbeelding

Opstekel voor Zorgteam Laarbeek

NULL

Opstekel voor Zorgteam Laarbeek


Laarbeek - Dat zorg zonder tussenkomst van allerlei kantoorfunctionarissen geleverd kan worden bewijst Zorgteam Laarbeek. Deze meerkoppige-vrouwenformatie, allen afkomstig uit Laarbeek, is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar om gemiddeld genomen zo'n vijftien cliënten in zorg te hebben.


Politieke Partij De Werkgroep is voorstander om de zorg dichtbij, laagdrempelig, kwalitatief hoogwaardig maar ook betaalbaar te organiseren. Zorgteam Laarbeek laat zien dat dit mogelijk is.

Als je de website van Zorgteam Laarbeek bezoekt krijg je een warm gevoel. Het lentegroen komt je tegemoet, net als de vestjes die de dames dragen, en de informatie verwijst direct naar twee telefoonnummers van leden van het Zorgteam die je rechtstreeks aan de lijn krijgt. Geen tussenkomst van een duur callcenter waarbij je in de wacht komt en later teruggebeld moet worden omdat de betreffende hulpverlener in overleg is. Nee, Zorgteam Laarbeek staat voor directe zorg en vergadert alleen indien nodig. Dus, zo min mogelijk bureaucratie waardoor de directe tijd voor de cliënt maximaal intact blijft.

Hanny Heesakkers, lid van Zorgteam Laarbeek, benadrukt: "Ik heb mijn telefoon altijd bij me. Ook 's avonds. Mijn cliënten mogen me bellen als het thuis spaak loopt. Ook nieuwe zorgvragen komen rechtstreeks en ieder moment van de dag bij ons binnen. Natuurlijk werken wij ook met indicaties, maar we regelen dat onder andere rechtstreeks in samenwerking met Privazorg waar we een heel kort lijntje mee hebben. Cliënten krijgen zo heel snel uitsluitsel over de zorg in natura". Heidi Manders vult aan dat door deze manier van werken er snel vertrouwen ontstaat in de relatie tussen de zorgverlener van Zorgteam Laarbeek en de cliënt. "De zorg wordt niet alleen technisch vakkundig geboden, maar ook menselijk en op maat", aldus Heidi, en vervolgt: "Dat is de toegevoegde waarde. En niet onbelangrijk.... Het beschikbare budget (ook vaak een Persoonsgebonden Budget [PGB]) komt ten goede aan de directe zorg. Uiteraard zijn er wettelijke eisen vanuit de Inspectie voor Gezondheidszorg waar wij aan moeten voldoen. Daar kunnen we niet omheen. Ook bijscholingen om deskundig te blijven organiseren we zelf maar betalen deze uit eigen portemonnee. Tevens plannen we onze eigen diensten, regelen we zelfstandig onze administratie en het werkoverleg doen we om beurten in eigen tijd bij iemand thuis. Ook een mooi moment om met elkaar terug te kijken op situaties die emotioneel moeilijk waren. Waar we met elkaar van kunnen leren, of gewoon... om met elkaar te delen. Ook heel gezellig. Want we praten privé meteen lekker bij. Een mooie natuurlijk vorm van teambuilding. En dit alles zonder tussenkomst van een manager of grote achterliggende organisatie. We zijn hier heel trots op" benadrukt Heidi namens haar collega's.

Laarbeeks Politieke Partij De Werkgroep vindt het de moeite waard om deze vorm van zorgverlening als voorbeeld van hoe het anders kan onder de aandacht te brengen. Wat hen betreft daarom een Opstekel waard! Zie ook: www.zorgteamlaarbeek.nl

Foto: Acht leden van Zorgteam Laarbeek op een rijtje. Boven vlnr: Suzy Bevers, Hanny Heesakkers, Brigitte Brookhuis en Ella van de Zanden. Onder vlnr: Ria van de Vorst, Heidy van Dijk, Antoinette van Dartel en Heidi Manders