Voortgang Dementievriendelijk Laarbeek

NULL

Voortgang Dementievriendelijk Laarbeek


Laarbeek - De eerste bijeenkomst plaats om Laarbeek dementievriendelijker te maken vond plaats op 28 januari. Deze 1e bijeenkomst telde maar liefst 80 deelnemers, waaronder veel mantelzorgers, professionals maar ook vrijwilligers die op het gebied van senioren en belangenbehartiging werkzaam zijn.


Tijdens deze bijeenkomst werden de deelnemers geïnformeerd over dementie en konden zij in groepen discussiëren op welke manier Laarbeek dementievriendelijker te maken is. Naast de informatie die verkregen werd uit de groepen konden deelnemers ook individueel suggesties en ideeën aandragen en zich opgeven om mee verder te denken in een werkgroep of algemeen.

De werkgroep bestaande uit Ellen van Bree (GGD Brabant Zuid-Oost), Hanny Vlemmings (vrijwilliger en ook werkzaam als Toegepast Gerontoloog), Sissy van de Weijer (vrijwilliger-Alzheimervereniging), Dre de Kort (vrijwilliger maar ook werkzaam als case-manager bij Savant) ondersteunt door Rick Hendriks (gemeente Laarbeek) en Henrie Bouwmans hebben alle verslagen, ideeën en suggesties bestudeerd en besloten om in drie werkgroepen verder te gaan. Een werkgroep die verder gaat kijken hoe de beeldvorming van dementie te verbeteren en mensen beter te informeren, een werkgroep die samen met de zorgaanbieders en burgers gaat kijken hoe de keten van dementiezorg te verbeteren is en een laatste werkgroep die gaat kijken hoe men in Laarbeek kunnen komen tot één aanspreekpunt voor dementie maar mogelijk ook andere zaken! Verder hebben zij wethouder Briels bereid gevonden om als ambassadeur op te willen treden.

Vorige week woensdag zijn tijdens een voortgangsbijeenkomst de bevindingen van de werkgroep besproken met een twintigtal vrijwilligers en heeft wethouder Briels zich gepresenteerd als ambassadeur van een Dementievriendelijk Laarbeek. Na deze bijeenkomst staan er nu drie werkgroepen die verder gaan om Laarbeek dementievriendelijker te maken. Elk van deze werkgroepen worden begeleid door iemand van de oorspronkelijke algemene werkgroep die nu als stuurgroep verder gaan. De werkgroepen gaan aan de slag en presenteren voor de grote vakantie hun voorstellen en mogelijke resultaten.

De stuurgroep Dementievriendelijk Laarbeek houdt u via de plaatselijke media op de hoogte en doen er alles aan om Laarbeek dementievriendelijk te maken. Zij zijn nu al trots op de ruim 20 vrijwilligers en professionals die hen hierbij gaan ondersteunen.