Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 4153a0

Laarbeek verder met vier wethouders

  Politiek nieuws

Laarbeek - Met de vier zittende wethouders gaat het college verder met de uitvoering van het coalitieakkoord Handen Ineen. De taken van de opgestapte wethouder Ria van der Zanden worden overgenomen door wethouders Joan Briels, Greet Buter, Monika Slaets en Tonny Meulensteen.

Al langer was duidelijk dat De Werkgroep, ABL, CDA en PvdA samen verder wilden nadat PNL-wethouder Ria van der Zanden opstapte. Zij voelde zich bij de bespreking van de Kadernota niet gesteund door haar eigen partij. Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond moest er formeel gestemd worden over het terugbrengen van het aantal wethouders van vijf naar vier. Met negen tegenstemmen (de PNL-fractie) en tien voor (de overige raadsleden) werd akkoord gegeven aan de veranderde samenstelling van het college.

Wethouder Briels deed een oproep aan alle raadsleden om na de politieke crisis van twee maanden terug weer samen vooruit te kijken. "Ik doe een nadrukkelijk verzoek om samen het beste te doen voor Laarbeek en de inwoners." Fractievoorzitter Bowen Straatman van PNL (de partij die graag een nieuwe wethouder aan het college had geleverd) kon zich hier in vinden. "Vanzelfsprekend."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>