Max en Novi Wieland succesvol op Brabantse Kampioenschappen

Sportnieuws

Max en Novi Wieland succesvol op Brabantse Kampioenschappen



Beek en Donk - In de Maaspoort in Den Bosch vonden 7 en 8 februari de Brabantse Jeugd Kampioenschappen Badminton plaats. Max en Novi Wieland namen deel aan alle drie de onderdelen. De eerste dag streden zij om door te poule heen te komen en op zondag mochten ze terug komen om voor de titels te gaan strijden.


Categorie onder 13 jaar
Novi kwam uit in de categorie U 13. Novi kwam, ondanks knap spel bij de single, niet door de poulefase heen. Bij de meisjes dubbel haalde ze met haar dubbel partner, Katinka Moers, de halve finale, maar werden daar uitgeschakeld. Samen met Finn Lavalette werd ze ook in de mix in de halve finale uitgeschakeld. Met 2x een 3e/4e plaats kan ze terug kijken op een geslaagd toernooi.

Categorie onder 15 jaar
Max wist in alle onderdelen de finale te halen. De finale van het jongens enkelspel wist Max winnend af te sluiten. In de finale van het jongensdubbelspel kwamen Max en zijn partner Joppe van de Meerendonk net iets tekort (22-20, 18-21 en 22-20). Bij het gemengd dubbel behaalde Max en Amber Derksen verrassend de finale. Ondanks goed spel wisten ze de partij niet winnend af te sluiten. Maar ook hier een mooie 2e plaats.

Beide kunnen zeer tevreden zijn over de behaalde resultaten. Bekijk alle winnaars en uitslagen op toernooi.nl.