Afbeelding

Geslaagde 8e editie RCL Wandeltocht

Sportnieuws

Lieshout - Traditiegetrouw wordt de laatste zondag van juni de wandeltocht van Runnersclub Lieshout gehouden. Dit jaar was de 8e editie. Belangrijkste kenmerken van de RCL tocht zijn de fraaie routes en de fijne rustplaatsen.

Routemaker Jan van Asseldonk had wederom zijn uiterste best gedaan en dit jaar een route richting Nuenen en Stiphout uitgezet. Voorgaande jaren was er een centrale rustpost met meerdere lussen. Dit jaar hadden ze een nieuw systeem, waarbij alleen de 40 km twee maal op dezelfde pauzeplaats terugkwam.

De vele regen in de dagen voorafgaand aan de tocht heeft de organisatie wel beziggehouden. Bij het uitpijlen van de route op zaterdag bleek een deel van de route onbegaanbaar omdat de paden onder water stonden. De route is daarom op het laatste moment nog bijgewerkt. Uiteindelijk werd er toch aardig weer voorspeld, al werd er in de loop van de namiddag wel een bui verwacht. Zoals voorspellingen weleens vaker niet uitkomen: die bui kwam al in het begin van de middag. Gelukkig waren de wandelaars allemaal goed voorbereid en kon de regen de stemming niet bederven.

De route liep vanuit de RCL-accommodatie door Lieshout richting kanaal en vervolgens door het bosgebied richting Kamerven. Daar splitste de 30 en 40 km route af richting Nuenen. De 20 km route voerde terug naar de grote rustpost aan ’t Hof. De kortste afstanden sneden een stukje af en gingen binnendoor. In Nuenen was het voor de 30 en 40 km lopers aangenaam vertoeven op een prachtige pauzeplaats midden in het bos. De 40 km lus ging vervolgens door een bosrand in Nuenen richting Enode en kwam daarna terug. De terugweg voerde over Stiphout waarna zij weer samenvoegden met de andere afstanden richting grote pauzeplaats. Daar kon net als vorig jaar worden genoten van een lekker beschuitje met verse aardbeien. Wegens het succes van vorig jaar ook nu weer verkrijgbaar. De terugweg ging langs de Goorloop met een grote boog via het buitengebied. Het laatste stuk bleek pittig wegens het losse zand; het pad was net geëgaliseerd.

De wandelaars waren na afloop vol lof over de fraaie route en de duidelijke manier van uitpijlen. Met een deelnemersaantal van totaal 325 wandelaars kijkt de organisatie dan ook terug op een geslaagde editie. Volgend jaar is er weer een nieuwe editie: 25 juni 2017.