De individuele bridgedrive in volle gang
De individuele bridgedrive in volle gang

Individuele bridgedrive bij De Poort van Binderen

Sportnieuws

Lieshout - Bridgeclub De Poort van Binderen in Lieshout hield voor het tweede opeenvolgende jaar een individuele bridgedrive, welke gespeeld wordt als afsluiting van de zomervakantie. Deze bridgedrive vond plaats op zaterdag 20 augustus en was speciaal bedoeld voor nieuwe bridgers van de club en de leden van de studiegroepen, aangevuld met enthousiaste clubleden.

Bij een individuele bridgedrive speelt men niet met een vaste partner, maar elke ronde met een andere partner tegen twee verschillende tegenspelers. Aan het eind van de dag berekent de computer voor elke deelnemer de persoonlijke score. De winnaars waren dit jaar Marijke, Tonny P. en Nettie.

Eigenlijk was bij deze bridgedag het meedoen veel belangrijker dan het winnen. De opzet was gewoon een leuke dag vol bridge en gezelligheid. Deze drive werd georganiseerd door bridgedocente Gerda Spek, die hiervoor haar huis en tuin ter beschikking had gesteld. Om het werk van de gastvrouw wat te verlichten hadden alle deelnemers volgens een schema iets te eten of drinken meegenomen: appeltaart, bonbons, koekjes, soep, sandwiches en fruit in overvloed.

Er werd gespeeld van 10.30 uur 's ochtends tot 15.30 uur 's middags, met een pauze voor de lunch. Na afloop maakte Gerda de resultaten bekend en mocht iedereen nog een prijsje uitzoeken, waarbij vooral Gerda's eigengemaakte jam erg in trek was. Daarna was er nog volop gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje.

Het was weer een heel geslaagde dag. Deze drive gaat hopelijk nu een vast onderdeel van het activiteitenprogramma van de bridgeclub uitmaken. Voor inlichtingen over het bridge bij De Poort van Binderen en over bridgelessen, kun je contact opnemen met bridgedocente Gerda Spek, tel. 0499-421980 of bezoek www.poortvanbinderen.nl.