Puntendeling Keldonk en Mariahout

Mariahout - In de wedstrijd tegen Keldonk, onder leiding van oud-Mariahout speler Peter van den Heuvel, heeft Mariahout genoegen moeten nemen met een punt.

De Marianen begonnen goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut ontstond er een kans voor Michel Leenders die na goed voorwerk van Martijn van der Linden de vuisten van Keldonk keeper Van de Acker trof. Het balbezit was voornamelijk voor Mariahout en net als vorige week tegen Maliskamp probeerde ook deze tegenstander vooral met de lange bal dreigend te worden. Na ruim 10 minuten kwam Guus van Bosbeek goed door aan de rechterkant, maar voerde de actie nét te ver door, waardoor de kans voorbij ging. In de twintigste minuut was het wederom Bosbeek die de bal nu wel goed voorzette, maar Stijn van den Boogaard kwam net een pas tekort. Goed doorzetten van diezelfde Van den Boogaard leidde vervolgens tot een corner waar Geert van Doorn bijna gevaarlijk kon worden. Mariahout had op dat moment de touwtjes stevig in handen, want weer een minuut later poeierde Martijn van der Linden de bal hard richting goal. Ook deze poging vond echter niet het net. Het spelbeeld bleef ongewijzigd en na 35 minuten leek Rob Wagemans te scoren, maar zijn afstandsschot spatte op de onderkant van de lat uiteen. Het duurde tot de 40e minuut voordat Keldonk aanvallend iets liet zien. Uit een corner kopte Joost Antonidus over.

Keldonk kwam na de rust sterker voor de dag. Jan van de Acker liep aan de rechterkant van het veld Rob Wagemans op snelheid voorbij, zette door tot in het zestienmetergebied en schoot de bal in de 50e minuut prachtig diagonaal binnen. Mariahout was even van slag, want amper een minuut later was het Tom van de Broek die de bal voorlangs het doel van Mariahout schoot. In de 55e minuut was het weer Keldonk dat gevaarlijk werd, wederom via van de Broek. Zijn inzet was al voorbij Mariahout keeper Rick van den Heuvel, maar de bal kon ternauwernood nog van de lijn gegleden worden door Mariahout rechtsback Kevin Ketelaars.

Halverwege de tweede helft nam Mariahout het roer weer over en werd de druk verder opgevoerd. Een corner, ontstaan na een afgeketst schot van Van der Linden bleef hangen voor de goal en Tim Barten was er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen. Mariahout probeerde door te drukken en enkele minuten later was het wederom Van der Linden die het probeerde. Echter, weer stond keeper Van de Acker op de goede plek. Mariahout was in deze periode sterker, maar moest blijven uitkijken voor Keldonk dat loerde op de counter. Tien minuten voor tijd kwamen de Marianen goed weg toen Stijn van den Boogaard zich verslikte in een lange bal. Goed hinderend werk van Ketelaars zorgde ervoor dat de 2-1 uitbleef. In de laatste minuten van de wedstrijd waren er geen grote kansen meer te noteren, waardoor 1-1 de eindstand bleef.

Komende zondag neemt Mariahout het op sportpark de Heibunders op tegen WEC.