Het Veterinnenelftal van VV Mariahout
Het Veterinnenelftal van VV Mariahout

Mooi debuut VV Mariahout VR30

Sportnieuws Sport

Mariahout - Het begon met een babbeltje aan de voordeur: "Heb jij zin om samen een veterinnenteam in Mariahout bij elkaar te gaan zoeken?" Anderhalf jaar later is het zover. 24 september 2016 gaat de boeken is als de dag dat er een nieuwe geleding aan VV Mariahout toegevoegd kan worden: VV Mariahout VR30+.

De sponsor, dhr. Kemps van Kemps en Rijf praktijk voor fysiotherapie, was speciaal voor de gelegenheid naar het sportpark gekomen om zich samen met het team te laten vereeuwigen in het digitale album van de Marianen. Na enige hilariteit rondom de al dan niet afgetrainde lijven en juist een fysiotherapeut als sponsor, moesten de dames de realiteit onder ogen zien. Terwijl ze de bal quasinonchalant rond tikten, gingen de blikken richting tegenstander, SJVV. Hun passjes en aannames gingen soepel en de verhalen over hun spel waren ook niet van de lucht.

Kreten als: "Bewegen naar de bal toe" en "De bal het werk laten doen" kenden ze, maar 7 tegen 7 spelen. Hoe doe je dat eigenlijk? Ze vroegen het zichzelf hardop af terwijl ze met enigszins knikkende knieën het veld betraden.

Met een mooi najaarszonnetje en nog wat verlate A1 spelers op het terras klonk het fluitsignaal. Na jaren van afwezigheid binnen de lijnen van het veld, voelde het voor iedereen als thuiskomen. Al tikkend konden ze elkaar steeds beter vinden. Alhoewel de conditie nog niet echt mee wilde werken, kwamen er een paar mooie combinaties en kregen ze kansen. Zowel vanaf de linker- als rechterkant legden Kim en Monique de bal tot drie keer toe op de spreekwoordelijke stropdas van Karin die ze droog in kon schieten. 3-0 voor in ongeveer 20 minuten! Hattrick? Knap verdedigingswerk van Agnie, Noor en Patricia kon helaas niet voorkomen dat Nicole een bal uit te touwen moest halen 3-1. Niet getreurd, de dag kon al niet meer kapot.

Tweede helft, Mary-Ann op goal en Nicole in het veld. Uit een heuse counter kon Kim vanaf de linkerkant de bal uit te lucht aannemen en lekker uithalen, 4-1! De voortvarende start begon ze op te breken. Alle energie leek met de minuut te verminderen en SJVV legde er in no time 2 in, zodat met 4-3 op het scorebord, tijd de grootste vijand werd. Met zijn allen voor de goal met Agnie als grote held, die met gevaar voor lijf en leden een poeier van de tegenstander wist te pareren, hebben ze de voorspong kunnen behouden. Het bevrijdende eindsignaal klonk en de overwinning was binnen! Janneke had deze wedstrijd noodgedwongen supporter moeten zijn, maar heeft zich ontpopt als een uitstekend coach!