Frank Dankers was een van de hoofdrolspelers met een doelpunt en een rode kaart

Sparta'25 boekt eenvoudige overwinning op amateurs

Beek en Donk - Sparta'25 beleefde een zeer eenvoudige zondagmiddag. De amateurs van PSV lieten zich makkelijk naar de slachtbank leiden. Het elftal uit Eindhoven had zich voorafgaand aan het seizoen 'versterkt' met maar liefst 11 spelers. Maar tegen Sparta was er geen PSV team zichtbaar. Dat was er wel voor Sparta'25, dat voor het merendeel bestaat uit Beek en Donkse jongens.

Sparta'25 speelde als ploeg erg goed. Strijdlust was aanwezig. Ook het spel van Sparta'25 was veel beter en dat leidde tot een golf van mooie aanvallen. Tegenstander PSV kwam erg slecht voor de dag in Beek en Donk. Sparta'25 werd geen strobreed in de weg gelegd door de Eindhovenaren. Bij rust had het al 4-0 moeten staan, maar de teller bleef steken op twee. René Brouwers scoorde twee keer. Uit een mooie vloeiende aanval scoorde hij in de 39e minuut de 1-0. Twee minuten later mocht hij aanleggen voor een strafschop, 2-0. Na een uur geloofde Sparta het wel en nam het gas terug. De stand van 3-0 was toen bereikt doordat in de 57e minuut Frank Dankers het net wist te vinden. PSV kon simpelweg gewoon niet mee, zelfs niet toen Dankers na zijn tweede gele kaart naar de kant moest, waardoor het laatste kwartier met tien man de wedstrijd uitgespeeld moest worden. Sparta bleef de betere ploeg waar het spelplezier van af spatte. Door deze overwinning stijgen de groen-witten naar de kop van de ranglijst, waar het gelijk staat met Wilhelmina Boys en Bladella.

Sparta'25 speelt op zondag 2 oktober voor de competitie thuis tegen Dommelen 1, aanvang 14.30 uur. Kom kijken of Sparta de goede lijn door kan zetten met goed en verfrissend voetbal.

Sparta'25 dames pakken eerste punt
Het dameselftal van de groen-witten heeft in de 2e competitiewedstrijd het eerste punt weten te pakken. Op het eigen sportpark was Sparta'25 voetballend beter dan de dames van Bavos. Door pech in de afronding werd het betere spel niet omgezet in doelpunten. En als je zelf niet scoort, dan krijg je het deksel vaak op de neus. Uit het niets wist Bavos kort voor rust de 0-1 op het scorebord te zetten. De dames van Sparta lieten het hoofd niet hangen en stelden na rust orde op zaken. Uit een vrije trap van ca. 25-30 meter verdween een harde pegel van Karin Haverkort rechtstreeks in de kruising, 1-1. Hierna kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar die kwam er voor geen van beide. Door samen hard te werken en een felle strijd te leveren, werd het eerste punt binnengehaald. Komende zondag gaan de dames bij Erp op bezoek, waar ze hopen de eerste overwinning te boeken.