Patrick Swinkels in een duel om de bal. Willem Slegers kijkt toe

Nederwetten vrij eenvoudig verslagen op eigen veld: 0-3 ELI sluit eerste seizoenshelft goed af

Lieshout - ELI heeft de eerste helft van dit seizoen keurig afgesloten. Op eigen veld werd Nederwetten, de nummer 6 van de lijst vrij eenvoudig met 3-0 verslagen.

Het eerste gevaar kwam wel van de bezoekers. Snellen van Vollenhoven schoot in kansrijke positie over. Aan ELI-zijde zag Stijn Donkers zijn schot nog juist geblokkeerd. Na een kwartier kwamen de Blauwwitten toch op voorsprong. Het was Patrick Swinkels, die na een lange blessureperiode zijn rentree in de basis extra glans gaf door een lange bal van Erwin von Kriegenbergh tussen de palen te werken, 1-0. Hierna bleef de thuisclub aandringen en met name via aanvallen over de rechterflank leek het een kwestie van tijd voordat de 2-0 zou vallen. Voor rust bleef deze echter uit, omdat de ELI-voorwaartsen op het beslissende moment vaak de verkeerde keuze maakten of pech hadden in de afwerking. Zo verdiende een prachtig schot van Bram Donkers, die de bal in een keer op de slof nam meer.

Direct na de thee wilde ELI de tweede treffer maken, maar zowel Stijn Donkers als Willem Slegers zagen hun schot in het zijnet belanden. ELI bleef de kansen missen, waardoor Nederwetten steeds meer begon te geloven in een goed resultaat. In de 70e minuut viel dan toch de bevrijdende 2e treffer. Bram Donkers kon op snelheid op de Wettense goalie af gaan en liet deze kansloos, 2-0. Kort hierna had Bas Hollanders, die weer zijn rentree maakte, pech bij een kopbal. 10 minuten voor tijd kwam aan alle twijfel over een goed resultaat een einde. Opnieuw was het Bram Donkers, die op de Wettense doelman kon afgaan. Met een fraaie stiftbal was hij succesvol, 3-0. Met Roel Donkers en de 16-jarige Niels den Bol als invallers lukte het de mannen van Theo Donkers niet meer om een doelpunt te maken. Met een eindstand van 3-0 was het doelman Robin Evers, die met zijn verdediging kon constateren, dat hij in dit lopende seizoen in geen enkele thuiswedstrijd een doelpunt tegen had gekregen. Met 8 punten voorsprong op de nummer 4 kan ELI nu de winterstop in gaan.

ELI hervat op 29 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen RKPVV.