Afbeelding

Geslaagd junior-senior toernooi 't Slotje

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Op een zonovergoten terrein van Tennisvereniging 't Slotje in Beek en Donk werd zondag 27 augustus het jaarlijks terugkerend junior-senior toernooi dit jaar met als hoofdsponsor Oppas.nl gehouden. Het junior-senior toernooi houdt in dat een junior samen met een senior (wat een vader, moeder, oom, tante, opa of oma mocht zijn) verschillende wedstrijdjes tennissen tegen niveau-/leeftijdsgenoten.

34 teams bestaande uit een junior en een senior streden weer op de wisselbeker die tot afgelopen zondag een jaar lang in het bezit was geweest van Nienke van de Rijdt. Er waren dus 33 kapers op de kust die allemaal al een plaatsje op hun kamer hadden vrij gemaakt om deze uit de kluiten gewassen zilveren beker met hun eigen naam erop te zien prijken!

Voorafgaande werd er door hoofdtrainer Jorg Gussenhoven een speedles verzorgd. Voor diegene die nog geen tenniservaring hadden of die het nog even op wilde frissen passeerden alle basisvaardigheden van het tennis in sneltreinvaart de revue. Dus daar kon het al niet meer aan liggen. Ook niet aan de gezonde snacks die gratis geleverd waren door groentenboer Harry Swinkels uit Aarle-Rixtel.

Naast het spelen van meerdere wedstrijdjes van 25 minuten, was er ook nog een kennisquiz waarbij ze menig hersencel hoorden kraken en 3 spellen zoals het oud Hollands blikgooien, tic tac toe en flip the bottle. Bij zowel het tennissen als de spelletjes werden er hevige strijden gestreden. Bij de servicemeter kon al het luie zweet van de vakantieperiode er nog uitgeslagen worden. Sommige deelnemers haalden de motivatie uit het puntje van hun teen om maar het idee te hebben zich te kunnen meten met een Federer en een Nadal!

Om 17.15 uur klonk het laatste belsignaal en was het actieve gedeelte van deze gezellige middag ten einde gekomen en konden de scorekaarten ingevoerd worden. Peer Raijmakers uit Beek en Donk speelde samen met zijn oom Robert Raijmakers de tegenstanders finaal van het veld! Daardoor hadden zij de meest gewonnen games en gaat de wisselbeker dit jaar met Peer mee naar Beek! Na het in ontvangst nemen van alle medailles, bekers en gesponsorde cadeaubonnen van de zowel Pannekoekenhuis Pluk en Tuincentrum De Biezen kwam er een einde aan deze voor herhaling vatbare gezellige tennismiddag!

Winnaars:
Poule A: Boras Verkuijlen en Marcel Verkuijlen
Poule B: Ella Gussenhoven en Jorg Gussenhoven
Poule C: Senna Willemsen en Richard Willemsen
Poule D: Marit Flipsen en Marja Swarts
Poule E: Yorg Peters en Wendy Peters
Poule F: Swen van Steenbergen en Gerard van Steenbergen
Poule G: Nienke van de Rijdt en Ferdi Raijmakers
Poule H: Peer Raijmakers en Robert Raijmakers
Blikgooien: Nienke van de Rijdt
Tic Tac Toe: Rive van Bokhoven
Flip the bottle: Ilse van Melis en Melanie Moors
Kennisquize: Fedde en Leko
Service meter junior: Rico Megens
Service meter senior: Koen de Jong