Tim Gielens (1e prijs) en Roan Linders (4e prijs)
Tim Gielens (1e prijs) en Roan Linders (4e prijs)

Eerste prijs voor Tim Gielens bij Lagebandentoernooi

Sportnieuws Sport

Mariahout - Vijf judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Judo- en Jiujitsu club Gemert in sporthal Molenbroek te Gemert.

Krijn van Lieshout zat in een poule van vijf judoka's. De eerste partij ging ondanks veel aanvallen van zijn kant op beslissing naar de tegenstander. In de volgende partijen moest Krijn ondanks zijn inzet ook de winst aan zijn tegenstanders laten met een vijfde plaats als resultaat. Tijs van Zeeland zat eveneens in een pittige poule. Tijdens de wedstrijden kwamen zijn worpen steeds beter door al leidde dat nog niet tot de winst. Toch kwam hij één keer met de winst van de mat door opgave van zijn tegenstander. Een vierde plaats voor Tijs.

Sander Leenders zat in een grote poule met sterke judoka's. Na de eerste partij waarin zijn tegenstander duidelijk een maatje te groot was, wist hij zich in de tweede partij goed staande te houden. Helaas ging de winst ondanks al zijn aanvallen toch op beslissing naar zijn tegenstander. Van de daaropvolgende drie partijen wist hij er twee met ippon winnend af te sluiten waarvan de laatste met een prachtige worp. Sander mocht een mooie en verdiende derde prijs in ontvangst nemen.

Roan Linders maakte zijn debuut op een lage bandentoernooi. Hij zat samen met Tim Gielens in één poule van vier judoka's. Roan en Tim mochten het direct in de eerste partij tegen elkaar opnemen. Deze partij wist Tim uiteindelijk winnend af te sluiten. Ook in de volgende twee partijen wist Tim de winst binnen te halen waarna hij op het hoogste treetje van het podium de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Roan wist ook zijn volgende twee partijen al goed weerstand te geven en zich diverse keren uit een houdgreep te bevrijden. Hij mocht zijn eerste prijsje in ontvangst nemen op de vierde plaats.