vv Mariahout verliest van Acht

Mariahout - Eerste paasdag, de wedstrijd Acht 1 tegen vv Mariahout 1. Na drie krappe nederlagen ging Mariahout op zoek naar de drie punten.

Na tien minuten was de eerste kans voor Mariahout. Een hoge bal kwam op het hoofd van Sander Scheepers, die met de rug naar de goal de bal over de uitkomende keeper kopte. Zijn inzet ging echter rakelings naast de paal. Het baltempo lag in de eerste helft hoog, maar grote kansen vielen er tot vlak voor rust niet te noteren. Pas in de 44e minuut kwam uit het niets een grote kans voor Acht. Een steekpass recht door het midden, precies in de loop van Acht-speler Niek Broers leidde tot de 1-0. Hij nam de bal goed mee en schoot de bal keurig achter keeper Tom Hagelaars in het doel.

Na de rust ging Mariahout op zoek naar de gelijkmaker. In de 55e minuut kwam de bal in de buurt van de cornervlag bij Tim Barten terecht, die met wat draai bewegingen de bal keurig vrij speelde en voorgaf op het hoofd van Danny van de Laar. Met een knappe kopbal zette Danny de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. Beide ploegen gingen overduidelijk voor de winst en het spel golfde ook in het vervolg van de wedstrijd op en neer. Acht bepaalde in de 82e minuut de eindstand op 2-1 door een hard schot van Roy Roestenburg. Zijn schot, na goed voorbereidend werk aan de linkerkant, was keeper Hagelaars te machtig. Mariahout zette nog wel aan om de gelijkmaker te forceren, maar de overwinning van Acht kwam niet meer in gevaar.

Komende zondag speelt Mariahout 1 een uitwedstrijd tegen ASV '33. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.