ELI formeert de verdediging bij een van de gevaarlijke vrije trappen. Vlnr. Patrick Swinkels, Bas en Lex Hollanders, Aaron Hurkx en Stan Kastelijn.

ELI komt niet tot scoren

Lieshout - ELI is er niet in geslaagd om tegen Boskant een punt te halen. Onder lenteachtige omstandigheden werd op sportpark 't Luijtelaar in Lieshout een 0-2 nederlaag geleden.

In de eerste helft had de thuisclub het beste van het spel. Er werden enkele goede aanvalscombinaties opgezeten, maar vaak was de laatste pass onnauwkeurig. De blauwwitten dwongen wel enkele corners af, maar tot echt doelgevaar leidde dat niet. Aan de andere zijde waren de vrije trappen van Boskant wel dreigend. Halverwege de 1e helft was het Rob van der Heijden, die de bal uit een van deze vrije trappen achter doelman Bjorn Mezenberg werkte, 0-1. Even later had de ELI-doelman het geluk, dat spits Van den Elsen het vizier verkeerd had afgesteld. 5 minuten voor rust liet de Boskant-goalie de bal los, maar Ruben van Hoof schoot in kansrijke positie nog over.

Met Harm Hazenveld en Frank van Berlo na de rust in de ploeg trachtte ELI tot de gelijkmakende treffer te komen, maar Boskant werd de bovenliggende partij. De sterk spelende Bas Hollanders voorkwam een doelpunt door de bal nog juist te blokkeren. Uit de daaropvolgende hoekschop trof Van den Elsen de paal. In de 62e minuut liet de Boskant-spits wel de 0-2 aantekenen door een rake kopbal.

De Blauwwitten waren in deze fase niet in staat om gevaar te stichten voor het Boskant-doel en werd het gebrek aan stootkracht duidelijk. Een 3e tegentreffer werd voorkomen door Patrick Swinkels, die op de doellijn redding bracht na opnieuw een hoekschop. In de slotfase trachtte ELI nog wel de aansluittreffer te scoren, waardoor de wedstrijd nog zou kunnen kantelen, maar verder dan een afstandsschot van Aaron Hurkx kwam de thuisclub niet.

Na dit 0-2 verlies en de winst van ASV'33 staat de Lieshoutse ploeg nog juist boven de degradatiezone. In deze beslissende fase van de competitie moet ELI nu binnen 8 dagen 3 keer een uitwedstrijd spelen. Vandaag, 12 april, speelt ELI de cruciale inhaalwedstrijd tegen RKVV Keldonk, dat op de ranglijst juist onder ELI staat. Zondag gaat ELI op bezoek bij het hooggeplaatste EMK en donderdag 19 april reist ELI naar Bavos.

Opstelling ELI: Bjorn Mezenberg, Stan Kastelijn, Lex Hollanders, Bas Hollanders, Patrick Swinkels, Aaron Hurkx, Joris Ganzewinkel (Harm Hazenveld), Niels den Bol (Frank van Berlo), Ruben van Hoof, Bram Donkers en Roel Donkers (Roel van Mook).