Afbeelding

Succesvolle tweede technische selectiewedstrijd

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De tweede technische selectiewedstijd voor RC de Oude Molen vond in het weekend van 2 en 3 juni plaats in Nieuwegein. De disciplines vrijrijden en figuren kwamen dit weekend aan bod. Er zijn hierbij mooie resultaten behaald.

De zaterdag begon met de jongste rijdsters. Zij hebben allemaal een goede kür gereden en hebben laten zien dat zij veel vooruit zijn gegaan ten opzichte van de vorige wedstrijd. Bij de rolrinckels is Meike Meeusen 4e geworden en Noor van de Loo 13e. Bij de prepupillen is Ella Weekamp 1e geworden, Wiep van de Kam 2e, Liz van den Heuvel 8e, Demi Slegers 11e, Kiki Kemps 13, Brechje Sleegers 15e, Marit van Bakel 16e en Luna van Rossum 19e. Bij de pupillen is Jill Gloudemans 4e geworden en Pim van Berlo 9e. Later op dag moesten de klasses supermini t/m espoir rijden. Ondanks een paar kleine foutjes hebben zij ook een prima wedstrijd gereden. Bij de supermini's is Dieneke van Dommelen 5e geworden en Floor Martens 6e. Bij de Mini's is Gwenn 4e geworden, Saar Willems 5e en Laura Jacobs 6e. Bij de espoirs figuren is Cloë de Ridder 2e geworden. Bij de espoirs vrijrijden is Cloë de Ridder 9e geworden, Naïla Raaijmakers 10e, Anouk Verbugt 11e en Laura van Zelst 12e.

Op zondagochtend was het figuren en 's middags vrijrijden. Het figuren was erg spannend. De rijdsters zijn erg aan elkaar gewaagd, één klein foutje kan al fataal zijn. Kimberly van Schijndel heeft bij de nationale klasse een nette 2e plaats behaald. Bij de jeugd is Michelle de Koning 2e geworden en Chloë Donkers 3e. Het vrijrijden op zondag liet soms wat te wensen over. Een aantal valpartijen, maar gelukkig hebben de rijdsters ook een heleboel goede dingen laten zien. Bij de nationale klasse is Kimberly van Schijndel 4e geworden en Ingrid Biemans 5e. Bij de jeugd is Michelle de Koning 4e geworden en Chloë Donkers 5e. Bij de senioren is Marloes Kluijtmans 3e geworden. Al met al zijn de trainsters erg tevreden over de resultaten. De rijdsters kunnen nu hard gaan trainen voor het NK wat eind juni plaatsvindt.