Logo mooilaarbeek.nl

Ainara Vandegard sterkste junior van BCL

  Sportnieuws
Winnaar Ainara Vandegard mocht de bijbehorende beker in ontvangst nemen.  | Fotonummer: 3ecfb7
Winnaar Ainara Vandegard mocht de bijbehorende beker in ontvangst nemen. (Foto: )

Lieshout - Met een beperkte groep hebben de junioren van Badminton Club Lieshout een tóch spannend en leuk singletoernooi afgewerkt. Na een toernooi met twee volle ronden bleek dat, bij opmaak van de eindstand, Ainara Vandegard het beste gepresteerd had. Achter haar volgde direct Pepijn Kerkhoff en op gepaste afstand werd Stijn Brouwers derde.

Singletoernooi
De groep junioren (ca. 12-16 jaar) heeft haar eigen toernooi 'Clubkampioenschappen Single' gespeeld. Ook bij dit toernooi was de leiding en organisatie in handen van Tim van Bommel, die met hulp van Bianca Heuvelmans, een dun bezet, maar wél leuk toernooi afwerkte. Na afloop van het toernooi zijn de junioren, samen met de aspiranten (ca. 7-11 jaar) naar een 'Escape Room Experience' geweest. Hier moesten ze samenwerken en via diverse puzzels en raadsels een weg uit de kamer vinden. Net als bij de aspiranten lukte het de junioren ook binnen de tijd.

Twee ronden
In de eerste ronde van het single-toernooi waren de verhoudingen wel al behoorlijk duidelijk. Pepijn Kerkhoff won met 21-12 en 21-15 van Stijn Brouwers, die zich kranig verzette. Ainara Vandegard deed dat nog een stapje beter: zij won met 21-9 en 21-5 van Stijn. In de onderlinge partij tussen Pepijn en Ainara was Ainara bovenliggend. Met 21-16 en 21-13 was zij Pepijn de baas. In de tweede ronde kon Stijn het opnieuw niet bolwerken. Hij probeerde het volop, maar kwam niet verder dan een 9-21, 10-21 tegen Pepijn en een 4-21 en 13-21 tegen Ainara. Hierdoor werd overigens wel de allerlaatste partij van het toernooi, tussen Ainara en Pepijn, meteen de belangrijkste van het toernooi. Pepijn begon de partij aarzelend en verloor meteen fors in de eerste set (21-10). Hij herpakte zich echter héél goed in de tweede set en sleepte deze met 17-21 binnen, waardoor een beslissende derde set gespeeld moest worden. Die set was érg spannend en eindigde met een miniem verschil in het voordeel van Ainara. Na de 21-19 mocht zij zich de 'sterkste junior van Badminton Club Lieshout' noemen. Een klasse prestatie, na een leuk en gezellig toernooi.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>