Afbeelding

25 jaar Jos Kanters Groenvoorziening: ‘Het is hier één voor allen en allen voor één’

Zakelijk advertorial

De busjes van Jos Kanters Groenvoorziening zie je vaak rijden door Laarbeek, maar wat doen zij nou precies? Het bedrijf, dat gevestigd is in Erp, bestaat inmiddels al 25 jaar en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door de groei zijn zij ook op zoek naar nieuwe collega’s. 

“We zijn super trots op ons 25-jarig jubileum”, begint Paul Kanters, eigenaar van Jos Kanters Groenvoorziening te vertellen. Het bedrijf werd in 1997 gestart door zijn vader Jos. “Hij deed hetzelfde werk eerst als uitvoerder, maar wilde voor zichzelf beginnen. Langzaamaan breidde dat uit met meer personeel en andere locaties.” Maar in 2010 overleed Jos, en een heftige periode volgde. “Ik was toen 20, maar vond het zonde om het bedrijf te verkopen of te stoppen. Toen heb ik de handschoen opgepakt. Gelukkig heb ik een goed team om me heen en hebben we veel loyale mensen die me daarin geholpen hebben.”

Waardering voor werknemers
Onder leiding van Paul is het bedrijf steeds verder doorgegroeid, maar heeft de waardering voor zijn werknemers altijd vooropgestaan. Dat leerde hij immers van zijn vader. “Ons pap was vroeger kroegeigenaar en die heeft altijd iets met gezelligheid gehad. Dat zit in het DNA van het bedrijf. Het is belangrijk om goed met elkaar overweg te kunnen en gewoon af en toe een pilsje te pakken. Ondanks dat we een groot bedrijf zijn ben je hier geen nummertje. Je werkt hier een vast aantal uren, waarbij je geen overuren maakt. Wij vinden het belangrijk dat mensen naast hun werk een privéleven hebben. Als iemand privé lekker in zijn vel zit, dan functioneer je op het werk ook het beste. Daarin proberen we altijd mee te denken en dat wordt erg gewaardeerd door onze werknemers. Daarnaast heb je bij ons ook meer vrije dagen dan gemiddeld en is er iedere vrijdagmiddag een borrel in onze kantine.”

Marti Brugmans, werknemer in het bedrijf, is erg te spreken over deze werkwijze: “Iedereen hier is collegiaal: als iemand klaar is met zijn werk, kijkt hij of hij iemand anders nog kan helpen. Het is één voor allen en allen voor één.” Jan van der Heijden, voorman, haakt daarbij aan: “Onze leiding vindt het erg belangrijk dat iedereen plezier in het werk heeft. Wij noemen dat van vroeger uit het ‘Kanters-gevoel’. Dat basisgevoel, van een gezellige teamgeest, wordt gedeeld door bijna iedereen, van kantoor tot in de buitendienst. Het mooiste moment is als je met zijn allen een karwei tot een goed einde hebt gebracht. Niets kan op tegen de voldoening die dat brengt.”

Werkzaamheden
Jos Kanters Groenvoorziening, en de naam zegt het eigenlijk al, doet alles in het groen. Van aanleg tot onderhoud voor gemeentes, particulieren, bedrijfstuinen en wegenbouwprojecten. Het bedrijf heeft momenteel nog een aantal mooie vacatures openstaan. “Met de goede instelling kun je hier vrij gemakkelijk beginnen. Heel veel mensen zijn bang voor vacatureteksten, maar het vak leer je bij ons door ervaring op te doen. Ook hebben we een online tool waarbij je video’s kan kijken om het vak te leren. De ervaring daarin volgt dan wel door het écht te doen. Zo hebben we momenteel al jaren veel vakspecialisten, zoals boomverzorgers, hoveniers enz. in dienst, die eerst bakker, leraar of automonteur zijn geweest.”

Benieuwd naar de vacatures? Neem dan snel een kijkje op www.jkgv.nl/vacatures. Zij-instromers, starters, mensen met ervaring; iedereen is welkom. Ook op latere leeftijd kan er een switch gemaakt worden. “Er moet geen rem op zitten”, aldus Paul.