Afbeelding

Saar Hellings met Danny Clubkampioen van Ponyclub de Pioniertjes in Mariahout

Sport Sport

Mariahout - De clubkampioenschappen 2017 van Ponyclub 'de Pioniertjes' vond op zondag 15 januari plaats. In de accommodatie aan de provinciale weg; manege d`n Pèrdenbak werd gestreden om de wisseltrofee. 9 Amazones in de leeftijd tussen 8 en 16 jaar streden om deze bokaal.

Om 13.00 uur startte als eerste de jongste amazone Saar Hellings met Danny, zij reden, net als Anaïs van de Laar met haar nieuwe Sem, een BB een dressuurproefje voor beginners. Vervolgens showden de overige amazones een dressuurproef in de klasse en het niveau waarin zij tijdens andere wedstrijden deelnemen. Alle proeven werden beoordeeld door een oud lid van de club; Anne Huijbers en Jo Royackers was zoals ieder jaar de schrijfster die de punten van de jury noteerde.

De uitslagen van dressuur: 1: Saar Hellings met Danny (207 p) 2: Noah Vesters met Juno (206.5 p) 3: Juul Hellings met Alex (204.5 p) 4: Emma van Rooi met Batman (204 p) 5: Maud Vesters met Carien (201 p) 6: Lotte van de Laar met Menno (200.5 p) 7: Robin Bardoel met Happy (200 p) 8: Nienke Hendriks met Orlando (190 p) 9: Anaïs van de Laar met Sem (186.5 p).

Rond 15.00 uur werden stoelen in de binnenbak geplaatst en was er een stoelendans met de pony. Nienke Hendriks met haar pony Orlando was als laatste overgebleven dus de winnaar, gefeliciteerd Nienke met het behaalde resultaat!

Als laatste was de springpiste. De balk op de hindernis werd elke ronde iets hoger gelegd. Bij de AB klasse won Juul Hellings met Alex. Bij de CDE klasse won Emma van Rooi, zij sprong met haar pony Batman wel heel hoog. Dames, maar zeker ook de pony's; Proficiat!

Omdat alle amazones deelnemen aan de dressuur, telt deze oefening alleen voor het clubkampioenschap. Het jongste lid, Saar Hellings werd met shetlander Danny clubkampioen; van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

Alle amazones, dank jullie wel voor het tonen van jullie 'mooie, bijzondere prestaties'. Leden, ouders, supporters, Twan en Jeanne bedankt voor deze sportieve middag en tot volgende keer.

Mocht u meer informatie willen over de ponyclub kijk dan op http://ponyclub-depioniertjes.webklik.nl of kom langs tijdens hun oefenavonden op maandag tussen 19.00 en 20.00 uur of donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur in Manege d`n Pèrdenbak, Provincialeweg 26 te Lieshout.