Vorig jaar werd Ainara Vandegard benoemd tot Vrijwilliger van het Jaar. Wie volgt haar (nu online) op?
Vorig jaar werd Ainara Vandegard benoemd tot Vrijwilliger van het Jaar. Wie volgt haar (nu online) op?

Nieuwjaarsbingo BC Lieshout

Sport

Lieshout - Vanwege alle coronamaatregelen kan en wil Badminton Club Lieshout haar jaarlijkse Nieuwjaarsborrel niet houden. Om deze traditie toch in stand te houden heeft de sportvereniging een creatieve oplossing gevonden: op vrijdag 8 januari houdt de club een online 'foute Nieuwjaarsbingo' voor alle seniorleden en hun gezin. Tijdens die bingo zal ook de Vrijwilliger van het Jaar bekend gemaakt worden: ook die traditie wil de verenging niet door de corona-pandemie laten breken.

Creatief
Het hele jaar 2020 heeft het bestuur van Badminton Club Lieshout al de ene creatieve oplossing na de andere uit de hoge hoed moeten toveren: een 'standaard jaar' was 2020 allesbehalve. Voor alle activiteiten moesten oplossingen gezocht worden, afhankelijk van de maatregelen die op dat moment getroffen waren. En die maatregelen, waren nogal eens wisselend door het jaar heen. Zo hebben de zaalsporters zelfs buiten hun sport beoefend, worden veel speelavonden door inschrijvingen gedirigeerd en hebben ze zelfs enige tijd helemaal stilgelegen. Ook de vele nevenactiviteiten, waar de vereniging om bekend staat, hadden te lijden onder de regeldruk. Vele werden er afgezegd, maar sommige, zoals het zomerkamp met de jeugd, konden, vaak in gewijzigde vorm wél doorgang vinden. Kortom; er werd volop beroep gedaan op de creativiteit van het bestuur en de vele vrijwilligers.

Oplossing
Ook voor de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel moest een oplossing gevonden worden: de vereniging wil immers niet breken met deze traditie. De oplossing kwam deze keer van twee vrijwilligers die wel een online oplossing wilden maken. Dat is een “Foute Nieuwjaarsbingo” geworden die gehouden wordt op vrijdag 8 januari tussen 20:00 en 23:00 uur en waar alle seniorleden met hun gezin aan deel kunnen nemen. Omdat de Bingo online is kan iedereen vanuit zijn eigen woning op een veilige manier aansluiten.

Vrijwilliger van het Jaar
Belangrijk onderdeel van de traditionele nieuwjaarsborrel is de bekendmaking van de Vrijwilliger van het Jaar. Vrijwilligers zijn immers de drijvende krachten van een vereniging: zo ook van Badminton Club Lieshout. Het bestuur vindt het uiterst belangrijk om de vrijwilligers te koesteren en daar waar mogelijk ook in het zonnetje te zetten. Eén vrijwilliger wordt jaarlijks nog eens extra in het zonnetje gezet: hij of zij wordt dan benoemd tot Vrijwilliger van het Jaar. De bekendmaking van de nieuwe Vrijwilliger van het Jaar is vanwege de omzetting van de Nieuwjaarsborrel naar een online Nieuwjaarsbingo mee verhuisd en zal in het programma worden ingepast.