Gerard van Stiphout, winnaar van de zesde koningswedstrijd.
Gerard van Stiphout, winnaar van de zesde koningswedstrijd.

Zesde Koningswedstrijd van hsv Het Geduld gewonnen door Gerard van Stiphout

Sport

Beek en Donk - Na de vakantie zijn de koningswedstrijden van hengelsportvereniging Het Geduld weer opgepakt. Ze gingen alweer voor de zesde keer vissen om uit te maken wie de nieuwe koning moest worden. 

Aan het weer lag het in ieder geval niet. Deze keer zaten er 26 vissers aan de waterkant en zat bijna heel de vijver vol. Er werd redelijk gevangen; 388 stuks van 12,230 kilo. Geen grote vissen helaas, maar toch kon bijna iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis. 

Voor de tweede keer dit seizoen won Gerard van Stiphout een koningswedstrijd. Hij ving maar liefst 54 vissen met 920 gram aan gewicht. Een knappe prestatie, zeker op de plek die hij via loting had gekregen. Door dit resultaat wordt het bovenin nog spannender voor de huidige koploper Marc Spierings. Deze keer zat er ook een dame in de top drie. Xandra Vogels wist 32 vissen met 840 gram naar boven te halen.

De uitslagen 
1. Gerard van Stiphout, 58 punten - 54 stuks - 920 gram
2. Xandra Vogels, 56 punten - 32 stuks - 840 gram
3. Ronald Bomans, 54 punten - 30 stuks - 820 gram

De stand na zes wedstrijden
1. Marc Spierings - 308 punten
2. Ronald Bosmans - 288 punten
3. Peter Beerens - 288 punten

Dit was de zesde wedstrijd van het seizoen. Op zaterdag 18 september wordt de zevende koningswedstrijd gevist aan het kanaal ter hoogte van de visvijver. De uitslagen van wedstrijd zeven en acht worden niet meer gepubliceerd om het spannend te houden.