Afbeelding
Foto: Kristel Vereijken-Seijkens

WielerToerClub Beek en Donk zoekt nieuwe leden

Sport Sport

Beek en Donk - WielerToerClub Beek en Donk is weer present met haar jaarlijks geschreven stukje. Het doel van dit stukje is onder andere meer mensen geïnteresseerd te maken voor het toerfietsen en om als club van zich te laten horen in Laarbeek en omgeving.

Dit jaar beginnen ze aan het 39ste seizoen en dus kijken ze ook al vooruit op het 40-jarig jubileum. Door corona is er wel een lastige periode geweest. Het was daarom ook moeilijk om beleid te maken, omdat het niet altijd duidelijk was wat er nog stond te gebeuren. Het ledenbestand van de club is al enkele jaren aan het dalen en vergrijzen, waardoor zij naarstig op zoek zijn naar nieuwe leden. Op dit moment hebben ze nog 25 leden die nog regelmatig fietsen.

Zij hebben een programma waarbij ze starten op de eerste zondag van maart t/m de eerste zondag in oktober. Om er op zondag zeker van te zijn dat de tocht geen moeilijkheden oplevert rijden ze die tocht op de woensdag voor. Dus er wordt op woensdag en zondag gefietst, en er is altijd een tussenstop halfweg voor koffie/thee. Op woensdag vertrekken ze om 13.00 uur in maart, april, september en oktober en om 09.00 uur in mei, juni, juli en augustus. Op zondag vertrekken ze altijd om 09.00 uur en ze vertrekken altijd vanaf het Heuvelplein in Beek.

Mochten er mensen zijn die belangstelling hebben om sportief bezig te zijn en waarbij ook gezelligheid belangrijk is, dan willen zij zeggen: rij een keer mee en ervaar hoe het is om in een groep te fietsen. Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met wielertoerclubbeekendonk@gmail.com of met Henk Hoeks, via 06-27823310. Ook kunt u langskomen op de Orchideestraat 20 in Beek en Donk.