Rob Wagemans, Stijn van den Bogaard en Danny van de Laar (vlnr) bij een corner van VV Mariahout.

VV Mariahout verliest van Boskant

Mariahout - Op een zonnige zondagmiddag kwam Boskant op bezoek bij VV Mariahout. Boskant was bezig met een sterke reeks van 7 overwinningen, en wist hier een 8e overwinning aan toe te voegen door met 1-3 te winnen van VV Mariahout.

In de beginfase waren er weinig kansen voor beide verenigingen. Boskant had een licht overwicht, maar kwam niet tot echt grote kansen. Aan de andere kant kwam VV Mariahout niet veel verder dan enkele schoten over en naast de goal. Beide ploegen hadden veel onnodig balverlies. In de 28e minuut kwam doelman Tom Hagelaars uit en trapte de bal naar voren. De centrale verdediger van Boskant tastte mis, waardoor David van Rossum alleen op de keeper af ging. Hij tikte de bal voorbij doelman Frank Thijssen, maar werd hardhandig getorpedeerd; penalty. Danny van de Laar schoot de bal onberispelijk binnen: 1-0. Mariahout mocht niet lang genieten van de voorsprong, want 7 minuten later was het alweer gelijk. Doelman Hagelaars wist nog redding te brengen op een schot van Jim van der Zanden, maar was kansloos op de rebound van Mark van der Heijden: 1-1. Daarna was er nog 1 kans voor Mariahout, maar een schot van David van Rossum werd door de keeper gered.

Na de rust was de eerste grote kans voor VV Mariahout. Dennis Veldpaus brak door op rechts en gaf een goede voorzet, waardoor twee spelers vrij voor de keeper kwamen. David van Rossum nam de bal echter niet goed aan, waardoor keeper Thijssen redding kon brengen. Enkele minuten later werd Boskant aan de andere kant gevaarlijk; een voorzet van Jim van der Zanden belandde op de lat. De eerstvolgende aanval was het wel raak: Aimé Opheij haalde van 20 meter afstand uit en de bal verdween hard in de linkerhoek: 1-2. Door deze tegengoal was VV Mariahout van slag en enkele minuten later wist Boskant hiervan te profiteren. Na een voorzet van rechts schoot Frank van der Heijden de bal droog in de korte hoek: 1-3. Trainer Freddy Vermeulen probeerde met enkele wissels het wedstrijdverloop nog te keren, maar Mariahout bleef slordig in de opbouw. In de 80e minuut schoot Frank van der Heijden een vrije trap richting linkerbovenhoek, maar doelman Hagelaars bracht stijlvol redding. De laatste kans was voor VV Mariahout, maar het schot van invaller Noah van Rossum werd gered door de doelman van Boskant.

Aanstaande zondag 20 maart speelt VV Mariahout om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen EMK.