Jeugd BC Mixed actief op Laarbeektoernooi.

Jeugd BC Mixed op Laarbeektoernooi

Beek en Donk/Lieshout – Op zaterdag 26 en 27 maart organiseerde Badmintonclub Lieshout (BCL) een Laarbeektoernooi ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan. De Laarbeekse badmintonverenigingen waren uitgenodigd om deel te nemen. Op zaterdag deden 12 jeugdleden van Badmintonclub Mixed mee aan het toernooi. Zij hebben de hele middag leuke wedstrijden gespeeld. Op zondag was het de beurt aan de senioren.

Het toernooi begon om 12.00 uur in de middag. In totaal deden er 14 kinderen mee aan het toernooi. Christian Klumpers van BCL legde het spelsysteem uit. De kinderen speelden steeds in wisselende samenstelling een dubbelspel. Iedere keer werd de klok op 30 minuten gezet. Aan het einde van de wedstrijd schreven ze de behaalde punten op een briefje en gaven ze dit door aan de wedstrijdleiding. Uiteindelijk won degenen met het hoogst aantal gemiddelde punten. Nadat de wedstrijden om 16.00 uur afgelopen waren volgde de prijsuitreiking in de kantine van sporthal De Klumper. Joris Boelens van BC Mixed was de winnaar. Hij ging met een mooie beker naar huis. Zijn broer Tim werd tweede en Floor Brans, ook van Mixed ging met de derde prijs naar huis. Maar het allerbelangrijkste is dat ze de hele middag hele fijne wedstrijden hebben gespeeld. Het niveauverschil tussen de kinderen was soms groot. Maar door de sportieve opstelling en goede begeleiding van de oudere jeugd konden alle kinderen goed meedoen.

Bij de senioren was de deelname van Mixed wat beperkter. Andrew Muller en Theo de Jong hadden zich ingeschreven voor het toernooi waar in totaal 22 volwassenen aan meededen. Ook de senioren hebben een mooie dag badminton achter de rug met sportieve en intensieve partijen. BC Mixed feliciteert hun Lieshoutse collega’s met het 50-jarig jubileum en wenst ze nog een mooi jaar met leuke activiteiten toe.